Kimisi iPhone X’i alır almaz oracıkta sattı, kimisi iPhone X için sırasını sattı

Kimisi iPhone X'i alır almaz oracıkta sattı, kimisi iPhone X için sırasını sattı

Konu Apple ve iPhone X olunca, gündemdeki haber yoğunluğu kolay kolay biteceğe benzemiyor. Apple’ın “Geleceğin iPhone’u” olarak lanse ettiği telefonu iPhone X, bugün itibarıyla yurt dışında birçok noktada satışa sunuldu. Örneğin Avustralya’nın popüler şehri Sidney’de.

iPhone X’in satışa sunulacağını bilen yüzlerce, belki de binlerce teknoloji sever, Sidney’deki Apple Store’un önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Tabii bu durumu fırsata çevirenler de oldu.

Futbol maçları öncesinde para karşılığı kuyrukta sıra satılırdı. Burada ise iPhoneX için sıra satılıyor.

Eski Türk filmlerinden hatırlarsınız, eğer bir maç varsa ve bilet almak için kuyruğa girmek gerekiyorsa, kuyruğun ön taraflarında mutlaka farklı amaçlı birileri olur ve para karşılığı size kuyruktaki yerini verirdi. İşte benzer bir durum da Sidney’de yaşandı.

Aşağıdaki görselden de göreceğiniz üzere bir kişi, iPhoneX’e hemen sahip olmak isteyenlere seslenerek sıradaki yerini satabileceğini belirtti ve sattı da. Sandalyeyi de sunan adam, 25. sıradaki yer için 500 dolar almış. İyi para cidden.

Kimisi iPhone X'i alır almaz oracıkta sattı, kimisi iPhone X için sırasını sattı
Kimisi iPhone X’i alır almaz oracıkta sattı, kimisi iPhone X için sırasını sattı

“iPhone X’i aldım, ama alır almaz da daha yüksek fiyata sattım, nasılım?”

Bir de Singapur’a gidelim isterseniz. Burada da ilginç şeyler yaşandı. Bazı kullanıcılar, iPhoneX’i satın alır almaz kısa sürede daha fazla fiyata satışa sundu ve sattı da. Şöyle düşünün. Sırada bir sürü kişi var ve beklemek istemiyorsunuz. Sıranın başındaki bir kişi telefonu alıyor ve yanınıza gelerek “Almak isteyen var mı?” diye soruyor. Sonrasında da 400-500 dolar daha fazla ödemeniz kaydıyla telefonu size satıyor. Birçok kişinin bu yöntemi gerçekleştirdiği belirtilmiş.

Ne diyelim… Siz böyle hamleler yapar mıydınız?

Call of Duty WW2 “Error Code 103295” sorunu ve inceleme puanları