Google Drive için Touch ID ve Face ID dopingi!

google drive

Google’ın bulut servisi Google Drive, aldığı güncelleme ile Touch ID ve Face ID ile şifre koyma özelliğine geç de olsa kavuştu!

Koronavirüsten dolayı bildiğiniz gibi evden çalışma modeli firmalar tarafından hızlı bir şekilde benimsendi. Evden çalışmaya hızlı bir şekilde geçen Google’ın bu alanda atılımlar yapması bekleniyor. Google Drive için bugün yayınlanan güncelleme ile bu atılımın ilki gerçekleşti.

Bildiğiniz gibi iOS 13 güncellemesi ile birlikte uygulamalara şifre koyma özelliği iPhone’a gelmişti. Kullanıcılar kullandıkları iPhone modeline göre; Touch ID veya Face ID güvenlik sistemlerini uygulamalarda kullanabiliyordu. Uygulamanın her açıldığında şifre sorma özelliği bugün Google’ın Drive uygulamasına eklendi.

Gizlilik Ekranı olarak geçen bu özellik sayesinde seçtiğiniz belirli dosyaları kilitlemek için Face ID, Touch ID veya parola kullanmanızı sağlıyor. Seçeceğiniz güvenlik önlemi, Drive uygulamasını her kapatıp açtığınızda yeniden etkinleştirilecek ve bu sayede parola koroması sürekli devrede olacak. Ayrıca Google Drive ile diğer uygulamalar arasında geçiş yaptığınızda da kilit yeniden devreye girecek.

Yeni iPhone SE kaç GB RAM ile geliyor?

Konuyla ilgili açıklama yapanGoogle sözcüsü; “Eğer evden çalışıyorsanız, cihazlarını ailenizle veya sevdiklerinizle daha sık paylaşabilirsiniz. Bu da dosyalarınızı daha korumak isteyeceğiniz anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

google drive

Şimdilik kademe kamede sunulan bu güncelleme 1-2 gün içerisinde size de sunulacak. Touch ID ve Face ID güvenlik sistemlerini uygulamada kullanmak istiyorsanız; App Store’dan Drive uygulamasını güncellemeniz yeterli olacaktır.