iPhone SE 4 özellikleri ve lansman tarihi ortaya çıktı

iphone se 4 2

Apple’ın bütçe dostu iPhone SE serisi her zaman merak uyandıran bir durum olmuştur. Sıradaki iPhone SE 4 hakkında gelen bilgiler biraz kafa karıştırıcıydı ancak son gelen bilgiler ile beraber cihazın hemen hemen tüm özellikleri ortaya çıktı.

Bu haftanın başlarında, bir sızıntı telefonun iPhone 16’nın tasarımını ödünç alacağını ve çift arka kamera sistemiyle tamamlanacağını öne sürdü. Bu, tek bir arka kameraya işaret eden önceki raporlarla ve sızdırılan CAD render’larıyla çelişiyordu.

Şimdi ise güvenilir kaynak Ice Universe’den gelen yeni bir sızıntı, iPhone SE 4’ün muhtemel özellikleri hakkında ışık tutuyor ve çift kamera söylentilerini sona erdiriyor gibi görünüyor. Ice Universe’e göre iPhone SE 4, 48 megapiksellik tek bir arka kameraya sahip olacak. Ekranın 6,06 inç olduğu söyleniyor, bu da SE 3’ün 4,7 inçlik ekranından önemli. Ancak yine de 60 Hz yenileme hızına sahip olabilir, bu da orta sınıf Android telefonların bile daha akıcı 90 Hz veya 120 Hz ekranlar sunduğu için eskimiş hissettirecek.

iPhone SE 4

Cihazın gücünü Apple’ın en son A18 Bionic çipinin sağlayacağı iddia ediliyor. Sızıntıda ayrıca 6 GB veya 8 GB LPDDR5 RAM’den ve Apple veya Qualcomm’dan kaynaklanabilecek belirtilmemiş bir modemden de bahsediliyor.

İhbarcının sızdırdığı birkaç tasarım detayı arasında alüminyum yan çerçeve de yer alıyor. Bu, telefonun eski SE modellerinin ikonik ana sayfa düğmesini ve kalın çerçevelerini terk edip, mevcut iPhone serisine daha yakın bir tasarım tercih edeceğini öne süren önceki raporlarla örtüşüyor. Ayrıca, seleflerinde Touch ID’nin yerini alacak Face ID’den de bahsediliyor.

Son olarak, sızıntı USB-C portunu öneriyor, mevcut Lightning konnektörü düşünüldüğünde hoş bir değişiklik. Fiyat açısından, iPhone SE 4’ün 499 ila 549 dolar arasında bir fiyata gelmesi bekleniyor. Lansman penceresinin Mart ve Mayıs 2025 arasında bir zamanda olacağı söyleniyor.

Xiaomi Smart Band 9, 21 güne kadar pil ömrüyle piyasaya sürüldü