İddia: iPhone SE 4’ün Pil Kapasitesi Belli Oldu

123 9

iPhone SE 4’le ilgili dedikodu zincirine yeni bir halka daha eklendi. MacRumors sitesi yeni nesil iPhone SE’nin piliyle ilgili detayları öğrendi ve paylaştı.

MacRumors’un haberine göre iPhone SE 4‘te iPhone 14’ün pili kullanılabilir. iPhone SE 3’le karşılaştırma yapacak olursak, iPhone 14’ün pili 3279 mAh, iPhone SE 3’ün ise 2018 mAh. Arada 1250 mAh üstünde fark var. Bu artış iPhone SE 4’e daha uzun pil ömrü sağlıyor. Apple maliyeti düşürmek için mevcut parçalardan yararlanıyor. iPhone SE 2’de de iPhone 8’in pili kullanılmıştı. Aynı durumun yeni iPhone SE’de geçerli olması şaşırtıcı değil.

iPhone SE 4 hem tasarım hem de donanım açısından önemli değişiklikler içeriyor. Ghost kod adıyla bilinen cihaz, iPhone 14’ü temel alan yeni tasarıma sahip olacak. Hatta iPhone 14 kasasının daha değiştirilmiş hali de diyebiliriz. Cihazda iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor.

iphone se 4

İddia edilenlere göre 4. nesil iPhone SE’de 48 MP’lik tek ana kamera kullanılacak. Bununla birlikte telefonda Face ID, USB-C ve OLED ekran olacak. Birkaç hafta önce yayınlanan araştırma raporlarında yeni nesil iPhone SE’nin 2025’ten önce gelmeyeceği vurgulandı. Barclays analistleri Blayne Curtis ve Tom O’Malley, Asya’daki tedarik zinciri şirketleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Her iki analist Apple’ın yeni iPhone SE’yi 2024’te çıkarmaya yönelik planı olmadığını belirtti.

Sonuç olarak verilen bilgilerin birer iddia veya öngörüden oluştuğunu unutmamak gerekli. iPhone SE 4’ün nihai yani son halinde farklı özellikler olabilir veya söylenen özellikler yer almayabilir. Apple geçtiğimiz yıllarda dedikoduların tam tersi kararlara da imza atmıştı.

Apple iPhone 16’da Yapay Zeka İçin Yeni Mikrofon Kullanacak