iPhone SE 4’ün Kılıfı Sızdı

iPhone SE 4 Apple Intelligence

Son günlerde iPhone SE 4 yukarı aşağı diyoruz. Telefonla ilgili birçok rapor arka arkaya geldi. Ünlü bir sızıntı kaynağı cihazın kılıfına ait fotoğraf yayınlandı. Lafı daha fazla uzatmadan sızıntıya bakalım.

Daha önce birçok paylaştığı sızıntı doğru çıkan Sonny Dickson yeniden iş başında. Sonny Dickson dedikoduların merkezinde yer alan iPhone SE 4 kılıfının fotoğrafını paylaştı. Siyah renkli kılıfta en dikkat çekici taraf kamera kısmı. Kılıf yeni nesil iPhone SE’de tek kamera olduğunu doğruluyor. Sonny Dickson bu fotoğraf dışında telefonla ilgili başka bir şey paylaşmadı.

iphone se 4

iPhone SE 4, Apple’ın kendi geliştirdiği 5G modem yongasını kullanacak ilk cihaz olacak. Yeni modem çipi düşük güç modu etkinleştirildiği pil tüketimini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olacak. Centauri kod adlı 5G modem çipi yıllardır geliştiriliyordu. Bir aralar modemde istediği verimi alamadığı, işlerin ağır ilerlemesinden dolayı projeyi rafa kaldırdığı söylenmişti. Hatta modemi geliştiren ekibin de dağıtıldığı rivayet edildi. Daha sonra modem çipi projesi geri döndü, ancak yonganın iPhone SE 4’e yetişmeyeceği ileri sürüldü.

Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman, 4. nesil iPhone SE, yeni iPad Air’ların ve yenilenmiş Magic Keyboard’un 2025’in başlarında satışa sunulacağını söyledi. iPhone 14’e benzer bir tasarımla gelecek olan yeni iPhone SE’de; 6.1 inç’lik OLED ekran, A18 yongaseti, Face ID, USB-C portu, eylem düğmesi, 48 MP’lik tek ana kamera, 8 GB RAM ve Apple Intelligence desteği olacak. Yongaseti, Apple Intelligence ve RAM konusunda farklı dedikodular vardı. Ama yakın tarihli raporlar 4. nesil iPhone SE’nin standart A18 çipi ve 8 GB RAM kapasitesiyle yapay zeka özelliklerinden yararlanacağını ortaya koyuyor. Telefonun 450 veya 499 dolar fiyatla satışa çıkması bekleniyor.

Apple Ucuz Vision Pro’la Facebook’a Rakip Olacak