iPhone kullanıcıları üçüncü taraf uygulama kullanırsa ne gibi sonuçlar doğacak?

iPhone kullanıcıları üçüncü taraf uygulama kullanırsa ne gibi sonuçlar doğacak?

iPhone kullanıcıları uzun süredir üçüncü taraf uygulama kullanımına izin vermiyordu. Ancak bu durum değişti, peki kullanılırsa ne olacak? İşte tüm detaylar.

Apple nihayet üçüncü taraf onarımlarına ilişkin bazı kısıtlamaları gevşetiyor. Teknoloji devi, Design by Longevity adlı son teknik incelemesinde, yazılım desteğini bu yılın sonlarında iPhone’lara takılan üçüncü taraf yedek pillere ve ekranlara genişleteceğini söyledi. Üçüncü taraf onarımları alan iPhone kullanıcıları için True Tone ve pil sağlığı verileri devre dışı kalmayacak.

iPhone kullanıcıları üçüncü taraf uygulama kullanırsa ne gibi sonuçlar doğacak?

True Tone’un ne olduğunu bilmiyorsanız, bu, ekranının beyaz dengesini ortamınıza uyacak şekilde ayarlayan bir özellik demek. Şu anda, iOS üçüncü taraf bir yedek ekran taktığınızı tespit ederse Apple bu özelliği devre dışı bırakabilir. Şirket, bu yılın sonuna doğru “tüketicilerin True Tone’u üçüncü taraf parçalarla mümkün olan en iyi performansı sağlayacak şekilde etkinleştirmesine izin vereceğinden” artık bu kayba maruz kalınmayacak. Ancak True Tone’un doğru renkleri göstermeyebileceğini veya iyi performans göstermeyebileceğini de belirtelim.

Çünkü üçüncü taraf ekranlar her zaman Apple’ın donanımıyla uyum sağlamıyor; dolayısıyla ekran beklediğiniz gibi çalışmazsa özelliği devre dışı bırakmayı da seçebilirsiniz. Pilin mevcut durumu bunu yansıtmasa da iPhone’un ölçümleri maksimum kapasiteyi yüzde 100 olarak işaretleyecek. iPhone kullanıcıları için daha fazla seçenek de sunulmaya başlanacak. Bu sebeple daha fazlasını beklemek doğru olacaktır.

Galaxy Z Flip6’nın Öncülünden Daha Pahalı Olacağı Doğrulandı