Fortnite Android sürümü yeni yıla sarkabilir

fortnite

Epic Games’in popüler battle royale oyunu Fortnite Android platformundaki cihazlar için biraz daha gecikecek gibi görünüyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son dönemin en popüler oyunlarından biri olan Fornite artık PC, konsollar ve iOS platformunda erişilebilir durumda. Geriye sadece tek bir platformun kaldığını söyleyebiliriz. Evet Android işletim sistemine sahip telefonlardan bahsediyoruz. Fakat görünen o ki Fortnite Android sürümü için bekleyenler, 2019’a kadar sabretmek zorunda kalabilirler.

Fortnite Android sürümü, Samsung yüzünden gecikiyor

Samsung, özel bir soğutma sistem ile donattığı Galaxy Note 9 için Epic Games’le ilginç bir anlaşmaya imza atmıştı. Güney Koreli teknoloji devi yaptığı anlaşma ile Fortnite’ın ilk bir ay Galaxy Note 9’a özel kalmasını garantiye almıştı. Fakat görünen o ki ikili arasındaki anlaşmanın detayları bu kadarla sınırlı değil.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bazı bilgilere göre, Fortnite Galaxy Note 9’a özel olarak kaldığı dönemin ardından, bir sürede yalnızca Galaxy cihazlarına özel olacak. Bu sürenin de 3 – 4 ay süreceği tahmin ediliyor. Yani Galaxy Note 9 Ağustos ayının sonunda satışa sunulursa Ekim ayına kadar Fortnite Android sürümü bu telefona özel olacak. Ekim ayında ise diğer Galaxy cihazlarında da oynanabilecek olan oyun 3 aylık bir süre de bu cihazlara özel olacak. Yani Fortnite Android sürümünün tüm cihazlar tarafından desteklenen versiyonunun çıkması, 2019’u bulacak diyebiliriz.

Razer Phone 2 için geri sayım başladı