iPhone kullanıcıları yeni reklam haberleriyle mutsuz oldu

iphone 14 plus

Teknoloji dünyasının en zengin ve en büyük markalarından biri olan Apple, gelirlerini arttırmak için yeni bir stratejiye geçiş yapıyor.

iPhone kullanıcıları yeni reklam haberleriyle mutsuz oldu. Apple her ne kadar teknoloji dünyasının en büyük ve en zengin markalarından biri olsa da, bu durum şirketin gelirlerini arttırma isteğinin önüne geçemiyor. Neredeyse bütün markalar için yılın ilk iki çeyreği kötü gidişatı sembolize ederken, bu dönemleri son derece güzel verilerle atlatan ve elde ettiği kazançla dostu düşmanı çatlatan Apple, bu özelliğine rağmen yeni gelir kapıları aramayı ihmal etmiyor.

iphone 14

Teknoloji devinin yeni gelir yöntemleri üzerinde çalışması son derece normal olsa da, bunun için kullanıcılarını daha fazla reklama boğacak olmayı seçmesi, sektörden oldukça olumsuz geri bildirimler almasına neden olmuştu. Ancak ortaya çıkan son bilgi, Apple’ın bunu pek de önemsemediğini gösteriyor.

iphone 14 4

iPhone kullanıcıları yeni reklam haberleriyle mutsuz oldu

Amerikalı teknoloji devi tarafından geliştiricilere gönderilen bir e-posta’da, artık App Store’da daha fazla reklam gösterileceği ifade ediliyor. Şu an için zaten iPhone kullanıcıları, herhangi bir uygulama için mağazayı ziyaret ettiklerinde iki farklı konumda reklamlarla karşılaşıyordu. Bununla birlikte 21 Eylül’de tanıtılacağı düşünülen yeni reklam sisteminden sonra, kullanıcıların en az 4 farklı konumda reklamla karşılaşacağı düşünülüyor.

iPhone fiyatlarında artış

Öte yandan geçtiğimiz gün ortaya çıkan ve YouTube’ın da 2 adet olan ön gösterim reklam sayısının 5’e yükseleceğini gösteren haberler, bundan sonra her alanda daha fazla reklama maruz kalacağımızı anlamamızı sağlıyor.

iOS 16 pil yüzdesi özelliği bu modellere gelmedi!