iPhone ve iPad Uygulamaları 1.4 Milyona Ulaştı

iphone66plusrekor

iPhone ve iPad kullanıcılarına zengin bir uygulama seçkisi sunmaya devam eden Apple, App Store’da 1.4 milyondan fazla uygulama bulunduğunu açıkladı.

Teknoloji dünyası için oldukça önemli bir tarih olan Noel tatili geride kalırken, bu dönemde gerçekleşen online alış veriş aktivitelerinin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Rakiplerine göre çok daha fazla para harcayan bir kullanıcı kitlesine sahip olan Amerikalı teknoloji devi Apple, 2015’in ilk haftasında App Store üzerinden satın alınan uygulamaların ve uygulama içeriklerin toplamda 500 milyon doları geride bıraktığını açıkladı.

Apple_App_Store

App Store‘un yakaladığı bu büyük başarıyı kullanıcılarına sunduğu zengin uygulama seçkisine bağlayan Apple, iPhone ve iPad‘i kullanıcılar için daha da cazip hale getirecek açıklamalarda bulundu. 2015’in ilk haftası itibariyle iPhone ve iPad kullanıcıları için 1.4 milyondan fazla uygulamanın mevcut olduğunu açıklayan Apple, bu uygulamalardan 725 bininin iPad’le uyumlu olduğunu belirtti.

Uygulama geliştiricilerinin işlerini daha da kolaylaştıran ve birçok yeni uygulamayı beraberinde getiren iOS 8 işletim sisteminin geçtiğimiz aylarda yayınlanmasının App Store’daki bu yükselişte önemli bir rol oynadığı söyleniyor.

Nokia N1 Tablet Yoğun İlgiyle Karşılandı