iPhone 14 uydu bağlantısı özelliği 3 ülkeye daha geliyor

iPhone 14 hayal kırıklığı

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve o günden bu yana bir an olsun gündemden düşmeyen iPhone 14 serisi, şimdi de uydu üzerinden iletişim özelliği ile adından bahsettiriyor.

iPhone 14 uydu bağlantısı özelliği 3 ülkeye daha geliyor. Apple için bu yılın en önemli günü olan 7 Eylül tarihi geride kalmışken, Amerikalı teknoloji devinin bu tarihte gerçekleştirdiği etkinliğin yankıları devam ediyor. Şirket, Far Out ismini verdiği etkinlikte birçok yeni cihaz ve sistemi tanıtsa da, tüm gözler her zaman olduğu gibi yeni iPhone modellerinin üzerindeydi.

iphone 14 pro

Durumun farkında olan Apple, iPhone 14 serisini enine boyuna tanıtsa da, özellikle de standart model olarak isimlendirilen modellerin iPhone 13 serisiyle fazlaca benzerlik göstermesi, daha ilk günden itibaren eleştirilerin odak noktası oldu. Ancak yeni serinin tamamında var olan uydu üzerinden iletişim kurabilme özelliği, eleştirileri biraz olsun azaltan bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

iphone 14 pro 2

iPhone 14 uydu bağlantısı özelliği 3 ülkeye daha geliyor

Apple tarafından yapılan ilk açıklamalara göre bu özellik sayesinde kullanıcılar mobil verinin ve Wi-Fi’ın bulunmadığı yerlerde uydu üzerinden iletişim kurarak Acil Durum aramalarını gerçekleştirebilecekler. Yani tenha bir yerde başınıza kötü bir şey gelir ve yanınızda iPhone 14 marka telefonunuz varsa, acil durum aramasını uydu sistemleri üzerinden de yapabilirsiniz. Ancak bu özellikten faydalanabilmeniz için çok önemli bir şart daha var o da, o anda Amerika Birleşik Devletleri veya Kanada’da bulunmanız çünkü özellik şu an için sadece bu iki devlette destekleniyor.

iphone 14

Öte yandan Apple’dan yapılan bir açıklamaya göre, uydu üzerinden iletişim özelliğinin bu yılın sonuna kadar iki ya da üç ülke için daha servis edilecek ve önümüzdeki yılda da bu sayılar artmaya devam edecek. Tabi bu yıl listeye dahil olması beklenen o 2-3 ülke içerisinde Türkiye’nin olması çok mümkün değil ancak önümüzdeki sene için umutlu olmamızın önünde de bir engel bulunmuyor.

iOS 16’yı kaç kişi indirdi?