iPhone kamerasına yeni anlam yükleyen uygulama: ProCamera

ProCamera

iPhone’un kamera uygulamasına büyük alternatif olan ProCamera, sunduğu ince ayarlar ile iPhone kamerasına yeni anlam yüklüyor.

Apple, yıllardır iOS işletim sistemindeki kamera uygulamasına ince ayar özelliğini eklemiyor. iOS 14 ile pozlama telafi özelliğini ekleyecek olan firma, maalesef ki ISO ve pozlama özelliğini hala sunmuyor. iPhone’un kamerasına yeni anlam yükleyen ProCamera uygulaması ile en ince ayara kadar kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.

ProCamera’da toplamda 9 mod bulunuyor. Fotoğraf, portre, düşük ışık+, HDR, özçekim, bothie, video, düşük ışık ve QR kod tarama modlarına sahip olan uygulama, JPEG ve RAW formatında kayıt yapabiliyor. Özellikle fotoğrafı ham bir şekilde işlemek isteyenler için RAW formatın büyük avantaj sunacağını söyleyebiliriz.

Bildiğiniz gibi iPhone 11 ailesi ile gece modu özeliği sisteme eklenmişti. Ancak bu uygulamada yer alan düşük ışık+ modu sayesinde daha uzun pozlamalar yapabiliyorsunuz. Örneğin iPhone’u sabitledikten sonra gece saatlerinde gök yüzünü net bir şekilde fotoğraflayabiliyorsunuz. Tüm modlarda ISO, ev ve pozlama ayarlarını elinizde ayarlayabiliyor ve odağı da manuel olarak değiştirebiliyorsunuz.

Stabilizasyon modu sayesinde fotoğraf çekimlerinde el titremesini engelleyen uygulama, düzenleme modu ile de dikkat çekiyor. Uygulamada yer alan birbirinden güzel fitrelere ek olarak, profesyonel kalitede fotoğraf düzenleme imkanı sunan uygulamada video çekim özelliği de üst seviyede.

iPhone 12 tanıtım tarihi açıklandı!

Uygulama ayarlarından Video kalitesini maksimum kalite yaptığınızda daha yüksek bitrate’lerde video çekimi gerçekleştirebiliyorsunuz. Gece modu özeliği ile ana kamera uygulamasını geride bırakan ProCamera’yı buradan indirebilirsiniz.

Eğer fotoğraf çekimi konusunda ipuçlarına ihtiyaç duyuyorsanız, ProCamera’nın hazırladığı eğitici videoları ise buradan izleyebilirsiniz.