iOS için yeni bir Animoji uygulaması yaptılar

animoji

Apple’ın geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen iPhone X etkinliğinde en çok dikkat çeken şeylerden birisi de Animoji uygulamasıydı. iPhone X’te bulunan TrueDepth kamera sistemi sayesinde mümkün olan Animoji uygulaması her kesimden kullanıcının ilgisini çekmeyi de başarmıştı. Elbette söz konusu Apple olduğunda bazı sınırlamaların olması bizleri pek de şaşırtmıyor. Dolayısıyla Animoji’de de bazı sınırlamalar mevcut. Bunlardan en çok sorun yaratanı ise kayıt süresinin 10 saniye ile sınırlandırılmış olması.

Yeni Animoji uygulaması ile süre iki katına çıkıyor

Apple tarafından duyurulan Animoji’nin bir diğer eksik yönü ise sadece iMessage uygulamasına özel olmasıydı. Yani yarattığımız animojileri yalnızca iMessage uygulamasından gönderebiliyorduk. Bu durumdan diğer kullanıcılar kadar rahatsız olan Simon B. Stovring isimli bir uygulama geliştircisi, yeni bir Animoji uygulaması yaptığını açıkladı. SBSAnimoji ismini taşıyan bu uygulama sayesinde kayıt süresi de 2 katına yani 20 saniyeye kadar çıkmış durumda. Ayrıca Stovring’in uygulaması sayesinde bu animojileri farklı mesajlaşma uygulamalarında da kullanmamız mümkün olacak.

Elbette Stovring’in bu uygulaması önünde de ufak bir pürüz bulunuyor. O da Apple’ın henüz animojiler üzerine yapılan uygulamalara pek sıcak bakmıyor olması. Muhtemelen Apple cephesi SBSAnimoji uygulamasına da onay vermeyecektir. Fakat belki Apple kendi uygulamasının video kayıt süresini uzatarak, kullanım alanını da biraz daha genişletebilir. Tabi ki yine de söz konusu Apple olduğunda bu konuda çok fazla beklentiye girmemek gerekiyor.