iPhone Çin’de Casusluk Aracı Olmakla Suçlandı

iPhone Çinde Casusluk Aracı Olmakla Suçlandı

Çin medyasında son günlerde yer alan haberlerde iPhone’un casusluk aracı olarak yaftalanması, kullanıcıların telefona karşı kuşkulu davranmasına neden oldu.

Neredeyse tüm dünyada akıllı telefon pazarını domine eden Amerikalı teknoloji devi Apple, dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Çin’de sıkıntılı günler yaşıyor. Çin’de en çok tercih edilen altıncı akıllı telefon markası olan Apple, buna rağmen önemli bir gelir kaynağını kaybetmekle karşı karşıya geldi. Çin gazetelerinde ve televizyonlarında son günlerde çıkan haberlerde iPhone‘ların casusluk aracı olmakla suçlanması, Apple’ın başını fazlasıyla ağrıtacak gibi görünüyor.

iPhone_Çin

Wall Street Journal’da yer verilen habere göre iPhone‘u casusluk aracı olarak yaftalayan Çin medyası, özellikle iOS 7’de yer verilen bir özellikten fazlasıyla rahatsız görünüyor. Çin medyasına göre kullanıcıların günlük faaliyetlerini yer ve zaman olarak kaydeden bu özellik, ABD hükümetinin Çin ekonomisi hakkında bilgi elde etmesini ve hatta devlet sırlarına ulaşmasını sağlayabilir. Ülkedeki yetkililer bu yöndeki endişelerini dile getirmemiş olsa da, basında yer verilen bu tür haberlerin kullanıcıları etkileyebileceğinden korkuluyor.

Windows Phone En Çok ABD’de Kullanılıyor