Çin: iPhone Halk Düşmanıdır!

Cin iPhone Halk Dusmanidir

Çin’in en büyük ulusal yayın kuruluşlarından birisi olan CCTV aracılığıyla yayınlanan rapora göre, iPhone modeli telefonlar ulusal güvenlik için tehdit teşkil ediyor.

Teknoloji devi Apple‘ın popüler akıllı telefonu iPhone için Çin menşeli yayın kuruluşu CCTV tarafından yayınlanan raporda halk düşmanı olarak değerlendirildiği ortaya çıktı.

Cin iPhone Halk Dusmanidir!

Apple‘ın akıllısında bulunan Frequent Locations özelliği nedeniyle Çin’de halk düşmanı olarak nitelendirilen iPhone, kullanıcıların en sık bulundukları yerleri kaydediyor ve nerelerin kullanıcı için önemli olduğunu tespit ediyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse her akşam ziyaret ettiğiniz bir mekan için, akıllı telefonunuz size şu saatte burada olmalısınız gibi bir hatırlatmada bulunabiliyor. Tabi bunu kullanıcının önceki kayıtlarını inceleyerek gerçekleştiriyor.

Bu durum ise Çin cephesinde endişeye neden oluyor. Bu işlev nedeniyle Çin halkının her hareketinin kayıt altına alındığı şüphesi uyandırdığı belirtiliyor. Apple cephesinden gelen bilgiler de bu işlev aracılığıyla kayıt altına alınan bilgilerin sadece telefonda kalacağı söylense de, son dönemlerde ortaya çıkan NSA skandalları ve ABD hükümetinin sayısız casusluk vukuatının sonucunda Çin hükümetinin de haksız olmadığı söyleyebiliriz.

Xbox One Türkiye Fiyatı!