iPhone Casusluk Yapıyor

iPhone Casusluk Yapıyor

Cupertinolu teknoloji devi Apple hakkında bugün ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi ise NSA’nın gizli bilgilerini sızdıran tüm Dünyada NSA Ajanı olarak bilinen Edward Snowden’dan başkası değil.

Edward Snowden, Apple hakkında şu sözleri sarf etti. Snowden; “Apple özel; ama kullanıcıların bilgilerine kolayca ulaşabilen bir firma. Onların cihazlarına hiçbir zaman fiziki olarak erişme imkânına sahip değiliz” dedi.

Ayrıca Snowden’ın sızdırdığı belgelerde şunlar yazmakta: “iPhone’un güvenliği önemli; ama casusların bilgilere ulaşması için de ayrıca ideal bir cihaz.

Casuslar; saniyede hemen hemen her türlü bilgiye iPhone üzerinden ulaşabilir” Snowden, 2014 yılında yaşanan iOS güvenlik krizi ile ilgili de şunları dile getirdi: “ 2014 Ekim’inde, iOS’un güvenliğinin ele geçirildiğine şahit olduk.

iPhone Casusluk Yapıyor
iPhone Casusluk Yapıyor

Bu da bizlere iOS’un güvenlik açısından yaşadığı zaafı bizlere gösteriyor. Apple; iPhone ve iPad’lerinde farklı yazılım ve kombinasyonları karıştırarak deniyor.

Bu da firma adına müşteriler için maksimum hizmet koruması anlamına geliyor; lakin olaylar bu şekilde gelişmiyor. Yani casuslara her zaman açık kapı bırakılıyor” diyerek Apple’ı topa tutmuş oldu.

En Çok Kullanılan Şifre 123456 Oldu