Apple iPhone 8’in cam paneli ne kadar sağlam?

iphone 8 9

Apple, iPhone 8’de en dayanıklı cam malzemeleri kullandıklarını dile getirmişti. Şimdi karşımızda bir de dayanıklılık testi videosu var. Öyleyse izleyelim ve görelim.

Apple’ın iPhone 8’i ne kadar dayanıklı? Bildiğiniz gibi telefonun tasarım hatları iPhone 7’ye kıyasla pek de radikal değişikliklere sahip değil. Ama tabii ki düzenlemeler var. Örneğin, arka tarafta kullanılan cam malzeme, metal çerçevelerle birleşerek daha premium bir kullanım hissi sunarken aynı zamanda daha dayanıklı bir telefon anlamını da taşıyor.

Apple, 8 serisi iPhone’ları tanıtırken “Bir akıllı telefonda şimdiye dek kullanılan en dayanıklı cam malzemeyi kullanıyoruz” açıklamasını yapmıştı. Bu tabii ki insanları meraka sürükleyen bir açıklama ve şu an bir cevabımız var.

Cnet sitesi, Apple’ın açıklamalarından da yola çıkarak iPhone 8’i düşme testine soktu. Ürünü önce bel hizasından (çantaya koyarken yaşanan düşmelerden ötürü), daha sonra göz hizasından (fotoğraf çekerken yaşanan düşmelerden ötürü) ve daha sonra da dördüncü kattan (Evet, bu biraz acımasız oldu) yere bıraktı. Sonuçları aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

İpucu isterseniz, iPhone 8 paramparça oluyor…

Yeni telefon almayı düşünenlere General Mobile’dan dev kampanya