iPhone 8’in kamerası suya pek dayanıklı değil gibi

ap4

Apple, yakın zamanda iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X isimli yeni telefon modellerini satışa sundu.

Bu telefonlar arasında özellikle “Geleceğin iPhone’u” olarak lanse edilen iPhone X dikkat çekmişti. Zaten an itibarıyla da iPhone X’e iPhone 8’lerden daha fazla ilgi olduğunu söyleyebiliriz. Bu üç iPhone modeli de suya ve toza karşı IP67 dayanıklılık sertifikasına sahip. Yani bunun anlamı, ürünlerin 1 metre derinlikte yarım saate kadar dayanabildiği. Yine de Apple, ürünün su altında kullanılmasını tavsiye etmiyor, su hasarı yaşandığında da bunu garanti kapsamında tutmuyor.

iPhone 8'in kamerası suya pek dayanıklı değil gibi

Cnet, geçtiğimiz günlerde yeni iPhone’larla suya dayanıklılık testleri gerçekleştirdi. Ürünleri bir kova suyun içinde 28 dakika bekleten site yetkilileri, 28 dakika dolunca cihazları sudan çıkardı ve çalışıp çalışmadıklarını kontrol etti. Bu cihazlar arasında iPhone 8’in çalışma düzeninde sorunların yaşandığı, ayrıca arka kamera lensinin de su ve buhar topladığı görüldü. Yetkililer, daha sonra başka bir iPhone 8 daha satın aldı, aynı testi uyguladı ve bu kez bir sorunun olmadığı görüldü.

İşin özü, başta da belirttiğimiz ve Apple yetkililerinin de önerdiği gibi, cihazlarınızı suda kullanmamaya özen gösterin.

Öte yandan, daha önce yapılan testlerde, yeni iPhone’ların alçak mesafelerden sert zeminlere düşmesi sonucu camlarında çatlama ve kırılmaların yaşandığı ortaya çıkmıştı. Apple ise, ürünlerin cam teknolojilerinin çok gelişmiş olduğunu, ancak kırılmalara karşı önlem olarak kılıflı şekilde kullanılması gerektiğini önermişti.

Huawei Mate 10 Pro inceleme