iPhone 6s’te Samsung Devre Dışı Kaldı

iPhone 6S Mini

Son dönemlerde Apple’ın sistem çiplerinin A9 ve A9X üretimi için Samsung ve TSMC arasındaki rekabet gündeme damgasını vurdu.

Bu konuyla alakalı sayısız rapor yayınlandı. “Bu üreticilerden hangisi siparişlerde aslan payına sahip olacak?” sorusu halen tam olarak cevaplanabilmiş değil.

Samsung, GoldenFoundries ile iş birliği yaparak 14 nm FinFET süreci ile Dünyada bir ilki gerçekleştirecek. Sistem çipi Exynos 7420 hazırlandı.

Bu durum Apple’ın yongaları için Samsung’un bir adım önde olmasını sağlayacak; ancak son raporlara göre TSMC, Apple çip siparişlerinin büyük çoğunluğunu elde edeceğe benziyor.

iPhone-6S-Mini

Sayısız analist Samsung’un A9,A9X sistem çiplerinin üretiminde büyük role sahip olduğunu öne sürerken bu durumun tersinin gerçekleşmesi de söz konusu.

En azından son öngörü raporundaki tahmin de bu şekilde. Daiwa Securities analistleri Olivia ve Rick Hsu uzun zamandır konuşulan tartışmalı konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Analistler TSMC’nin Üstün verim ve Kitle üretimdeki mükemmellik ile A9 siparişlerinin büyük çoğunluğunu alacağını tahmin ediyor.

Hepsi bir arada TP-Link Archer D7 İnceleme