Galaxy S7’nin işlemcisi iPhone 6s ile karşılaştırıldı!

samsung

Samsung’un yeni geliştirdiği Exynos 8890 isimli işlemcisi ile iPhone 6s’in Apple A9 işlemcisi performans testinde karşılaştırıldı. Galaxy S7’de kullanılması beklenen bu yeni işlemci, bakalım Apple’ın en güncel işlemcisi karşısında neler yapabilmiş?

samsung-exynos

Apple’ın geçtiğimiz haftalarda yeni akıllı telefon ve tabletlerini duyurmasından sonra gözler Samsung tarafına çevrildi. Apple bu yıl A9 adını verdiği yeni işlemcisini, yeni iPhone’lar içerisinde duyurdu. 2 çekirdeğe sahip olan Apple A9 işlemci, 1.8 GHz hızda çalışıyor.

Diğer yandan Samsung tarafına baktığımızda, firmanın Exynos 8890 isimli yeni bir işlemci üzerinde çalıştığını görüyoruz. Bu işlemcinin ise 2016’nın ilk çeyreğinde duyurulacak olan Galaxy S7 modelinde kullanılması bekleniyor. 8 çekirdekli Exynos 8890 işlemci 2.4 GHz hıza sahip.

Weibo kaynaklı bir habere göre bu iki işlemci aynı performans testi uygulamasında karşılaştırıldı. Tek çekirdek performansında Apple A9 işlemcisi Samsung’un Exynos 8890 işlemcisinden %10 daha iyi performans sergilemeyi başardı. Ancak çoklu çekirdekle Samsung, Apple A9’u oldukça geride bıraktı. Bunun en büyük sebebi aralarındaki çekirdek sayısı. Samsung Exynos 8890 işlemci, çoklu çekirdek performansında Apple A9’dan %75 daha iyi bir performans sergiledi.

Samsung 950 Pro SSD serisi duyuruldu!