Apple, A10 işlemcisi için Samsung ile yollarını ayırıyor!

iPhone 6 apple

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde yaşanan işlemci krizi sonrasında Apple, seçeneklerini gözden geçiriyor. İddiaya göre Apple, Samsung ile işlemci konusundaki ortaklığını sonlandıracak. Sıradaki Apple yongası A10 için TSMC tek seçenek olabilir.

iPhone-6-apple

Apple’ın 25 Eylül tarihinde satışa çıkardığı iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde yaşanan işlemci krizini gündeme taşımıştık. Meraklı kullanıcılar tarafından ortaya çıkarılan sorun, Samsung’un başını yakmış görünüyor. AnTuTu isimli performans testi sayesinde ortaya çıkan sorun, Apple’ın Samsung ile anlaşmasını iptal etmesine sebep olabilir.

Yeni iPhone modellerinin işlemcisi Samsung ve TSMC şeklinde iki farklı üretici tarafından tedarik ediliyor. Sorun ise oldukça basit. TSMC üretimli işlemciler daha performanslı, daha az ısınıyor ve daha az pil tüketiyor. Samsung üretimli işlemcilerde ise %2-3 oranında bir performans kaybı ve yine aynı oranda bir fazla güç tüketimi söz konusu. Ek olarak Samsung üretimli işlemciye sahip iPhone modelleri daha fazla ısınıyor.

JP Morgan analistleri tarafından paylaşılan bilgiye göre Apple, bu sorun sebebiyle Samsung ile olan partnerliğine son verecek. Önümüzdeki yıl üretimine başlanacak olan Apple A10 yongalarının tamamı TSMC tarafından üretilebilir. Apple, neredeyse ilk iPhone modelinden beri TSMC ile çalışıyor. Ancak TSMC’nin üretim kapasitesi Qualcomm, Samsung veya Intel kadar yüksek değil. Dolayısıyla alternatif bir çözüm arayışını da gidilebilir. Ancak iddialara iPhone 7 modelinde kullanılacak olan işlemcilerin tamamının TSMC tarafından üretileceği yönünde.

iPhone 6s’in hangi işlemciyi kullandığı nasıl anlaşılır?