iPhone 5S’teki Sorunlar Bitmiyor

iPhone 5S hata 003 manset

iOS 7 sorunlarının yanı sıra farklı sorunlarla boğuşan iPhone 5S’in yine bir sorunla gündeme gelmesi herkesi şaşırttı. İddialara göre iPhone 5S üzerinde ölçüm yapan göstergeler doğru sonuç vermiyor.

İlk sorun düzey ölçerden kaynaklanıyor. Yapılan testlerde normal bir akıllı telefonun hata payı 2 ila 3 derece arasındayken iPhone 5S’in hata payı ise 4 ila 6 derece arasında. Bu hata iPhone 5S kullanıcıları tarafından fazlasıyla tepki gömüş durumda. iPhone 5S’in sorunları bununla sınırlı değil. İkinci sorun ise Jiroskoptan kaynaklanıyor. Yapılan testlerde normal bir telefonda x, y ve z ekseni ölçümleriyle iPhone 5S ölçümleri uyuşmuyor. Bu ölçümler arasındaki fark iPhone 5S’in farklı hesap yaptığını gösteriyor. iPhone 5S hata
Bu iki hatanın yanı sıra iPhone 5S üzerindeki kumpasda da hata ile karşılaşılmış durumda. Kumpas uygulaması farklı telefonlar ve harici bir kumpas ile değerlendirildiğinde iPhone 5S’in yaklaşık 8 derec farklı sonuçlar gösterdiği ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra iPhone 5S üzerindeki hız sensöründe de farklılıklar var. iPhone 5 ile iPhone 5S arasında yapılan karşılaştırmada iPhone 5’in doğru sonuçları gösterirken iPhone 5S2in daha farklı ve yanlış sonuçlar gösterdiği ortaya çıkıyor. Bakalım Apple iPhone 5S üzerindeki sensör sorunlarını nasıl çözecek. iOS 7’ye gelen güncellemeyle birlikte çözülemeyecek sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durumda Apple bazı iPhone 5S’leri değiştirmek zorunda kalacak.

iPhone 5S hata 001

iPhone 5S hata 002

iPhone 5S hata 003

iPhone 5S hata 004

 


Yorumlar kapatıldı.