Apple’da Can Sıkan Batarya Sorunu

iphone 5s10

Apple’ın akıllı telefon piyasasında ki en güçlü cihazı nam-ı diğer amiral gemisi iPhone 5S’in yüksek satış rakamları şirketi mutlu etmeye devam ediyor. 5S modellerinde Apple’ı üzen tek sorun ise ard arda gelen batarya şikayetleri oldu.

Bazı iPhone 5S kullanıcıları, akıllı telefonlarını normalden çok daha uzun süre şarj etmek durumunda kaldıklarını söylerken, şarj sonrası cihazın bataryasının çok çabuk tükenmesinden de dert yanıyor.Apple’ın sözcüsü Teresa Brewer’ın bir gazeteye yaptığı açıklamada bu problemin bir üretim hatası olduğu ve sorun üzerinde detaylı araştırmaların gerçekleştirildiği belirtilmiş. Bu can sıkıcı durumla karşı karşıya olan her bir müşteri ile iletişime geçtiklerini de söyleyen yetkili, çok uzun süre geçmeden sıkıntı yaşatan iPhone 5S’lerin yenileri ile değiştirileceğini ekledi.iphone 5s

Şimdiye kadar kendilerine ulaşan  şikayet sayısını açıklamayan  Brewer, sorunun kullanıcı sayısı bakımından inanılmaz boyutlarda olmadığını ve kısa sürede çözümleneceğinin altını çiziyor.