iPhone 5S Türkiye’ye İkinciliği Getirdi

Akıllı telefon piyasasının en ağır topu iPhone 5s bizi dünya genelinde ikinciliğe taşıdı.Bunun nedeni ise tabiki satış fiyatı.En pahalı iPhone 5s’leri alan ikinci ülkeyiz.iphone

iPhone’ların fiyatı esas alınarak yapılan araştırmaya göre dünyada iPhone 5S’in en pahalı satıldığı ülkeler sıralamasında Türkiye 2. oldu. İngiltere merkezli teknoloji sitesi’nin hazırladığı interaktif haritada Türkiye 1063 dolarlık fiyatla ikinci olurken, iPhone 5S’in en pahalı olduğu ülke unvanını ise 1091 dolarla Ürdün aldı. 707 dolarlık fiyatla ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri, tüketicilerin iPhone 5S’e en düşük fiyata ulaşabildiği ülkeler olarak birinci ve ikinci sırada yer aldı.

Aynı araştırmada iPhone 5S fiyatları, ülkelerin kişi başına satın alma gücü paritesine göre millli gelirlerine de oranlandı. Bu listede Katarlılar yıllık milli gelirlerinin sadece yüzde 0.76’sı ile iPhone 5S alabilirken, Lüksemburg vatandaşları yüzde 1.1’i ile, Singapur ve ABD’lilerse yüzde 1.3’ü ile Apple’ın son akıllı telefonunu satın alabiliyor Kişi başına ortalama gelir düzeyi esas alındığında Türkiye’de ortalama bir tüketicinin iPhone 5S alabilmesi için yıllık gelirinin yüzde 7.17’sini ayırması gerekiyor.