Apple Yeni Satış Rakamlarını Açıkladı

2162 a8ba2567 680 400

Sonunda tartışma yaratan rakamlar açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Apple firması geleneksel olarak piysaya sürdüğü telefonlarının sipariş rakamlarını açıklardı. Ancak iPhone 5S ve iPhone 5C modellerinin sipariş rakamlarını açıklamamıştı. Bu da, Apple firmasının yeni bir stratejisiydi kuşkusuz. Şimdi satış rakamları üzerinden bu yeni stratejisini okumak mümkün. Apple, 3 günde 9 milyon telefon sattı.

Evet Apple firmasının sipariş rakamlarını açıklamamasının sebebi işte bu satış rakamıydı. Apple bu yeni model telefonlarının iPhone 5’den daha fazla satacağını biliyordu. Bunu da, kullanmak istedi. Sipariş rakamlarını açıklamayarak, medyada bir merak konusu ve tartışma konusu başlattı. Acaba Apple, sipariş alamadı mı? Diye söyleyen bile çıktı. Ama işin gerçek yanı Apple firmasının yaptığı açıklamalarda yatıyor. Apple, henüz piyasaya sürüleli 3 gün olan iki modelin ne çabuk tükendiğini, gelecek olan stoklarda gecikme yaşanacağını söyleyerek, telefonunun ne kadar cazip olduğunu anlatmaya çalışıyor. Apple firmasının satış rakamlarını açıklamasından sonra hisse senetlerinde 3.5 değerinde yukarı seviyeli artış göründü. Apple daha fazla satış yapacağını söyledi. Bir önceki rekorunu egale ettiğini ve yıl sonuna kadar 34-35 milyar dolar gelir elde edebileceğini açıkladı.

2162-a8ba2567_680_400

Bu paraya neler yapılmaz ki. Yeni bir marka bile yaratabilirsin. Peki Apple devinin rakipleri ne durumda. Onlar maalesef şuan açık gözlerle bu başarıyı seyre dalmışlardır. Ancak, Apple firmasının iPhone 5S modelinde ki, açıklar meydanı kaplamaya başladıkça prestiji azalabilir belki. Ancak Apple, bu satış rakamlarının gücünü çok iyi kullanacağa benziyor. Satış rakamları, telefona sahip olmayı kişiye düşündürmeden sağlayabilecek bir seviyede. Satış rakamlarını duyanlar, ortalığa saçılan dedikodulara aldırış etmeyecekler veya sağır olacaklardır.

Samsung, hamlesini yapıcak kısa zaman sonra. 64 bit akıllı telefonunu piyasaya sürecek. Ancak içerisinde iPhone 5S modeline fark atacak bir sistemi barındırmalıdır. Mesela göz retinasını tanımlayan bir güvenlik sistemi. Hem bu sistemin hacklenmesi de, söz konusu olmaz. Veya ses farklılıklarını ayırt edebilen bir sistem güvenliği. Her neyse işte, Samsung firması da, bir şeyleri başarmalıdır. Yoksa, 9 milyon satış rakamına ulaşması pek güç. Geçmesi ise, düşünülemez bir durum olur.