iPhone 5s 35 Ülkede Lider

792113600131

Counterpoint Technology Market Research internet sitesinin açıkladığı verilere göre iPhone 5s 35 ülkede liderliğini sürdürüyor.

Bildiğiniz üzere akıllı telefon kavramının tam anlamıyla ortaya çıkmasını sağlayan şirket Apple’dır. Apple’ın iPhone’ları ile başlayan akıllı telefon serüvenine Samsung’un iddialı bir şekilde katılması ve Android işletim sistemini desteklemesi üzerine akıllı telefon dünyasında ki dengeler ciddi anlamda değişmiştir. Samsung’un iddialı Android cihazlar üretmesi çoğu kişide Apple’ın güç kaybedeceği algısı oluşturmuştu.

 

iphone-5s-review-007-640x426

 

Apple, akıllı telefon sektöründe rakiplerinin çıkması sonrasında belli bir oranda güç kaybetti ancak yıkılmadı. Hatta Amerikalı teknoloji devinin şuanda en iddialı modeli olan iPhone 5s 35 ülkede en çok tercih edilen akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. Bu iddialı verinin kaynağı ise Counterpoint Technology Market Research.

Öte yandan Counterpoint Technology Market Research sitesinin yaptığı araştırmanın Mayıs ayı sonu verilerine göre iPhone 5s’in 35 ülkede lider olduğunu hatırlatalım. Aradan geçen yaklaşık 2 aylık sürede Samsung veya başka markaların cihazları Apple’ın iPhone 5S’ini geçmiş olabilir.

Bunun yanı sıra yapılan araştırmanın yalnızca 35 ülkeyi kapsadığını ve açıklanan verilere bakılarak iPhone 5S dünyanın en çok tercih edilen telefonu olduğu sonucunu çıkaramayacağımızı da söylemekte yarar var.

Akıllı telefon piyasasının en iddialı markalarından biri olan Samsung’un son olarak piyasaya sürdüğü modelleri Galaxy S4, Galaxy S5 ve Galaxy Note 3 Apple’ı en çok zorlayan modeller dersek yanlış olmaz.

Son olarak Samsung’un amiral gemisi modelleri ile dünyanın dört bir köşesinde Apple’ı zorlamasına karşın, büyük teknoloji üreticileri olarak nitelendirdiğimiz Sony,HTC,LG gibi markalar iddialı modelleri ile pazarda beklenen etkiyi yaratabilmiş değil.

Apple’dan Samsung’a Ekran Çalımı !