Windows XP İçin Java Desteği Kesilmeyecek

Windows XP İçin Java Desteği Kesilmeyecek

Geçtiğimiz hafta çıkan söylentiler hakkında konuşan Oracle Corporation, iddiaların aksine Windows XP için Java desteğinin kesilmeyeceğini açıkladı.

Microsoft tarafından Nisan ayında resmi olarak emekliye ayrılan Windows XP işletim sistemi, dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor olsa da, bazı firmalar işletim sistemi için sundukları desteği kesmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili ortaya çıkan haberlerde bu firmalara bir yenisinin daha ekleneceği ve Windows XP için Java desteğinin yakında kesileceği iddia edilmişti.

Java

Java‘nın geliştirilmesinden sorumlu olan Oracle Corporation firması, Windows XP‘yi terk etmek istemeyen kullanıcıları endişelendiren bu söylentiler hakkında ilk başta sessiz kalmış olsa da sonunda sessizliğini bozdu. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan bu haberler hakkında açıklamalarda bulunan Oracle, Windows XP için Java desteğinin kesilmeyeceğini duyurdu. Çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını vurgulayan firma, XP için resmi desteğin süreceğini ve hatta işletim sistemi yeni güvenlik güncellemelerinin hazırlandığını belirtti.

Google Glass Mucidi Amazon’a Geçti