iPhone 16 Pro’ların Pil Kapasiteleri Sızdı

iPhone 16 yeni özellikleri

iPhone 16 serisinin çıkış tarihi yaklaştıkça dedikodular daha çok artmaya başladı. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda yeni iPhone’ların pil değerleri hakkında birkaç söylenti gündeme gelmişti. Şimdi iPhone 16 Pro’larla ilgili yepyeni bir iddia var. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna mercek tutalım.

Çin’in sosyal medyası Weibo’dan tanıdık bir isim olan Setsuna Dijital, iPhone 16 Pro‘nun 3577 mAh, Pro Max’in de 4676 mAh kapasiteli pile sahip olduğunu ileri sürdü. iPhone 15 Pro’da 3274 mAh, iPhone 15 Pro Max’te 4441 mAh’lık pil bulunuyor. Kısaca karşılaştırma yapacak olursak iPhone 16 Pro’nun pil kapasiteli iPhone 15 Pro’dan %9 daha büyük. Yeni Pro Max’in pili de iPhone 15 Pro Max’e kıyasla %5 daha yüksek kapasitede.

iphone 16 pro

Pillerdeki artışlar çok büyük değil, ancak Apple’ın bu konuda sürekli olarak kendini geliştirdiğini görmek de güzel. Ayrıca yongasetinin daha az güç tüketmesi, ekran panelindeki enerji verimliliği gibi donanımsal etkenler de yeni iPhone’ların kullanım süresini biraz daha uzatacaktır. iPhone 16 Pro’ların 40W kablolu ve 20W MagSafe kablosuz şarj desteklediği söyleniyor. Şarj desteği bile iPhone 15 Pro’lardan daha fazla.

Yeni iPhone Pro’lardaki en büyük değişiklik ekran boyutunda gerçekleşecek. Yeni Pro modelinin 6.3, Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı söyleniyor. Boyut artışı şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’da da kullanılmasını sağlayacak. Daha büyük boyut ekstra bileşenler için yer açıyor. Geçtiğimiz günlerde DigiTimes da tetraprizma kameranın yeni Pro modelinde olacağını onayladı.

Mediatek, Dimensity 9400 ile Pazar Lideri Olmayı Amaçlıyor