iOS 18’in Pil Ayarlarında Yeni Uyarı Keşfedildi

ios 18 3

Apple, WWDC 2024’te iOS 18’i tanıttıktan sonra ilk betasını da bekletmeden yayınladı. Yeni işletim sistemindeki detaylar beta testinde keşfediliyor. Bu detaylardan biri de şarjla alakalı.

iOS 18‘in pil bölümü şarj limitleriyle ilgili daha fazla seçenek sunmasının yanında şarj hızıyla ilgili bir ayrıntı içeriyor. Reddit’te yazanlara göre iPhone yavaş şarj eden bir adaptöre bağlıysa pil bölümündeki detaylarda ‘yavaş şarj cihazı’ uyarısı çıkıyor. Uyarının yanında da daha fazla bilgi için ‘i’ harfiyle gösterilen simge var. Bu simgeye basınca henüz var olmayan destek belgesine yönlendirme yapılıyor.

Uyarının gösterildiği tek yer sadece pil bölümü. Başka bir bildirim yok. Daha önce belirttiğimiz gibi daha fazla bilgi veren destek belgesi de ortalıklarda yok. Sonuç olarak iOS 18’in ilk betasında bu tür eksikliklerin olması normal. Sonraki beta güncellemelerinde uyarı ve boş destek belgesinde değişiklikler olacaktır. Bir iPhone’u düşük güç çıkışına sahip adaptörle şarj etmek zarar vermiyor, fakat cihazın şarj olması uzun sürüyor.

ios 18

iOS 18’le ilgili diğer bir yenilik pil bittiğinde kendini gösteriyor. Normalde iPhone’un şarjı bittiğinde ekranda telefonu şarja takılması gerektiğini gösteren bir uyarı çıkar. Fakat iOS 18’de şarj uyarısıyla birlikte artık saat de gösteriliyor. iOS 17 ve önceki sürümlerde böyle bir şey yoktu.

Yeni iOS sürümündeki yapay zeka özelliklerinin neden sadece iPhone 15 Pro’larda çalışacağı, eski iPhone’larda olmayacağı ortaya çıktı. Apple analisti Ming-Chi Kuo ve farklı birkaç kaynağa göre sebep işlemci gücünden değil, RAM’den kaynaklanıyor. En azından tahmin edilen bu şekilde. Ming-Chi Kuo’nun açıklamasına göre Apple Intelligence’ın cihaz içi çalışan yapay zeka özellikleri için en az 2 GB RAM veya daha fazlasına ihtiyaç var. 8 GB RAM’li cihazlar ihtiyacı karşılıyor, kısaca durumu kurtarıyor. Apple Intelligence’la uyumlu cihazlar listesine bakınca hepsinin 8 GB RAM’e sahip olduğunu görüyoruz. Her ne kadar A16, M1’e kıyasla daha yüksek işlemci gücü sunsa da RAM’den kaybediyor.

iPhone 16 Sızıntılarına Bir Yenisi Daha Eklendi