Apple’ın Hindistan’daki Satışları Artıyor

Apple Spotify için karşı dava

Hindistan, Apple için en zor pazarlardan biri olduğunu kanıtladı. Ancak işler nihayet toparlanıyor.

Bloomberg’in raporuna göre Apple‘ın Hindistan’daki yıllık satışları iyiye gidiyor ve hatta satışlar yeni bir zirve noktasını da gördü. İsmi açıklanmayan bir kaynak şirket gelirlerinin %33’lük artışla 6 milyar dolardan 8 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Bu artış firmanın Hindistan’da tüketicileri etkileme girişimlerinin istikrarlı şekilde ilerlediğini gösteriyor.

Hindistan pazarı halen ağırlıklı olarak Çinli markaların ve Samsung’un hakimiyetinde bulunuyor. Toplam 690 milyon akıllı telefonun sadece %3,5’ini iPhone oluşturuyor.

Hindistan, Apple’ın en hızlı büyüyen pazarlarından biri, ama buradaki satışlar teknoloji devinin 383 milyar dolar olan toplam satışlarının %2’sini oluşturuyor. Cupertino’lu firmanın CEO’su Tim Cook, Hindistan’da ilk iki Apple Store’un açılışından bu yana satışları artırmak ve rakamları iyileştirmek için ekstra çaba harcadı.

apple

Şirket yeni iPhone’ların üretiminin bir kısmını Hindistan’a taşıdı. iPhone 15 şu anda Tamil Nadu tesisinde üretiliyor, fakat iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri ise ithal ediliyor ve tabii ki daha yüksek fiyatlara sahipler.

Sektör içinden kaynaklar bu sene içinde kademeli olarak üretimin bir kısmının Hindistan’a kaydırılacağını ve gelecek sene iPhone 16 serisinin Hindistan’da üretilebileceğini söyledi. Daha önce paylaşılan raporlarda da teknoloji devinin Hindistan’daki üretim konusunda birkaç tedarikçiyle görüşmeler yaptığı aktarılmıştı.

Xiaomi Mix Fold 4’ün Yeni Bir Görseli Sızdırıldı