Oppo’nun hedefi 2024 yılı sonuna kadar yapay zekayı 50 milyon cihaza ulaştırmak

bb1 1

Oppo’nun 2024 yılı sonuna kadar yapay zeka yeteneklerini 50 milyon cihaza ulaştırmayı planladığı bildiriliyor.

Oppo’nun son yapay zeka dağıtım planı söz konusu olduğunda Hindistan’ın en önemli pazarlardan biri olarak kabul edildiği ortaya çıktı. Şirketin bu yıl 100’den fazla AI özelliğini piyasaya sürmesi ve yeni teknoloji tarafından yönlendirilen platform değişiminde lider olması bekleniyor. Oppo’da ürün stratejisi başkanı Peter Dohyung, şirketin cihazlarına AI entegrasyonuna yönelik yol haritasını açıkladı.

Oppo

Yol haritasındaki önemli adımlardan biri de ürünlere üretken AI özelliklerini sunuyor. Şirketten yapılan açıklamada, OPPO’nun yakın gelecekte tüm telefonların GenAI yeteneklerine sahip olmasının umulduğu söylendi. Ayrıca şirketin AI stratejisine, 2024 yılına kadar 50 milyon cihaza üretken AI özelliklerini sunarak başlamayı hedeflediğini açıkladı. Bildirildiğine göre, kamera sistemi bu yeni teknolojinin entegrasyonundan faydalanacak. Şirket yetkilisi, şirketin “görüntüleme deneyimini geliştirmek için AI’yı entegre etmeye devam edeceğini” söyledi. Ancak, eklemenin kamera sistemini tam olarak nasıl zenginleştireceği hakkında fazla bir şey bilmiyoruz. Ayrıca, üretken AI’yı kullanan bir özet özelliği de var.

Ayrıca AI özelliklerinin katı veri gizliliği önlemleriyle sunulacağı iddia ediliyor. Bunun önemli bir özellik olduğunu söylemek gerekir çünkü daha önce birçok markanın benzer AI özelliklerinin sunucu tarafı uygulamalarını gördük; burada kullanıcı verileri daha gelişmiş işleme için cihazlarından ayrılıyor.

Bununla birlikte, Oppo, üretken AI kullanımıyla kullanıcı deneyimini iyileştirmeye kararlıdır. Şirket ayrıca teknolojinin araştırma ve geliştirilmesine önemli bir katkıda bulunmaktadır. Şirket, son birkaç yıldır veri merkezlerini iyileştirmeye ve AI özelliklerini güçlendiren Büyük Dil Modelleri oluşturmaya odaklanmıştır.

Galaxy S25 Ultra farklı bir çerçeve tasarımına sahip olacak