iPhone 16’ların Hızlı Şarj Desteği Belli Oldu

iphone 16 2

Apple, iPhone 16’ları tanıtırken kablolu şarjla ilgili herhangi bir yenilikten bahsetmedi. Fakat bir değişiklik yapılmış. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Sızıntı kaynağı ShrimpApplePro’nun paylaştığı sertifikaya göre tüm iPhone 16 modelleri USB-C üzerinden 45W’a kadar kablolu hızlı şarjı destekliyor. Sertifika ise Çin Kalite Sertifikasyon Merkezine (CQC) ait. Ayrıntılarda iPhone 16 modellerinin 5-15V ve 3 amperde test edildiği doğrulanıyor. Bu durum da 45W hızlı şarjın olduğunu gösteriyor.

iPhone 16 serisi tanıtılmadan önce sadece Pro ve Pro Max’in 40W kablolu hızlı şarjı destekleyeceği, ancak standart modellerde bu desteğin olmayacağı ileri sürülmüştü. Hatta birkaç farklı kaynak tarafından yayınlanan raporlarda söz konusu dedikodu doğrulandı. Ancak sertifikaya göre böyle bir şey yok.

iphone 16

Apple tanıtımda yeni iPhone’ların iyileştirilmiş MagSafe şarjı desteğine sahip olduğunu açıkladı. Kablolu şarj hakkında bilgi vermedi. Yeni iPhone modelleri MagSafe üzerinden 25W’a kadar şarj olabiliyor ki bu da önceki 15W sınırına göre iyi bir gelişme. iPhone 16 serisi 13 Eylül Cuma yani yarından itibaren ön siparişe açılacak ve haftaya 20 Eylül Cuma günü de piyasaya sürülecek.

Cupertino’lu firmanın ekim ayında da M4’lü Mac’leri tanıtması bekleniyor. Gelen raporlara göre M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac tanıtılacak. Yeni Mac Studio ve Mac Pro’nun da gelecek sene mayıs ya da haziran civarında duyurulması bekleniyor.

Microsoft Kuantum Bilgisayar Yarışına Hız Veriyor – Beklentiyi Çok Yükseltti