AirPods 4’te Fiziksel Düğme Yok

airpods 4 1

Apple geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlikte AirPods 4’ü de tanıttı. Yeni kulaklık modelinde dikkat çekici yenilik var. Çünkü fiziksel eşleştirme düğmesi bulunmuyor.

AirPods 4‘le birlikte AirPods’ların şarj kutusunda bulunan eşleştirme ya da kurulum düğmesi denilen tuş da ortadan kalktı. Apple, AirPods 4’ün şarj kutusunda fiziksel bir düğme yerine gizli kapasitif düğmeyi tercih etti. Gear Patrol sitesinin haberine göre AirPods 4’ün kapasitif düğmesi şarj kutusunun önünde yer alıyor. Kulaklığı iPhone’la eşleştirme modunu başlatmak için şarj kutusu açmak ve ardından gizli tuşun bulunduğu yere iki kere dokunmak gerekiyor. Kapasitif tuş fabrika ayarlarına sıfırlama için de kullanılıyor. Üç kez dokununca ya da uzun süre basılı tutunca sıfırlama başlatılıyor.

AirPods 4

AirPods 4’ün şarj kutusundaki durum ışığı da dikkat çekici. Kutu şarjda değilse veya kapalıysa belirgin LED ışık yok. Dışardan bakıldığında sanki kutuda hiç ışık kullanılmamış gibi duruyor. Fakat şarj kutusu açıldığında veya şarj edilirse uyarı ışığı beyaz plastiğin altında beliriyor. Yeni AirPods’un aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olan ve olmayan iki farklı modeli var. Yeni AirPods tek şarjla ortalama 5 saate kadar dinleme süresi, 4.5 saate kadar da konuşma süresi sunuyor. Aktif gürültü engelleme etkinken dinleme süresi 4 saat oluyor.

Türkiye fiyatlarına gelecek olursak standart model 5.779 TL, aktif gürültü engelleme özelliği olan model 7.999 TL. Yeni kulağın ön siparişi 20 Eylül’de başlayacak ve 27 Eylül’de de piyasaya sürülecek.

iPhone 16 Pro’lar Daha Yüksek 5G Hızına Sahip