Huawei Watch Fit 3 akıllı saat incelemesi

hf3

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı saat pazarının önemli oyuncularından Huawei, yakın zamanda yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Her yeni ürününde hem iyi tasarımı hem de sunulan özellikleri göz önünde bulunduran şirket, aileye yeni katılan Huawei Watch Fit 3 ile de bu geleneğini sürdürüyor. Bu sayede hem giyim tarzınızı tamamlayacak bir aksesuara hem sporda size eşlik edecek bir antrenöre hem de gündelik yaşantınızı kolaylaştıracak bir asistana sahip oluyorsunuz.

Huawei Watch Fit 3 akıllı saat, köşelerden yumuşatılmış kare bir ekrana sahip. Kullanılabilir kayış tarafında pek çok farklı seçenek sunuyor. İster sportif isterseniz de gündelik kullanım için seçimler yapabilirsiniz. Bizim deneyimlediğimiz üründe ise, gri naylon kayış yer alıyordu. Yani halk arasında “cırt cırtlı” denen bir kayış ve hem kullanılabilirlik hem de hafiflik tarafında memnun kaldık diyebiliriz.

Huawei Watch Fit 3 akıllı saat incelemesi

Saatin çerçevesi metal. Tip II eloksal ve entegre alüminyum alaşımlı bir formül tercih edilmiş ve bu sayede saatin hafifliğine de olumlu katkı sunulmuş. 9.9mm kalınlık ve 26 gram ağırlıktan söz edebiliriz. Tabii ekranın hafif dışarı çıkıntılı olarak tasarlandığını ve bu sebeple sert yüzeylere çarpmamanız konusunda sizi uyarmalıyız.

Hemen her Huawei saatinde olduğu gibi bu saatin de sağ yan tarafında iki tane fiziksel tuş bulunuyor. Üst kısımdaki döner tuş, kırmızı rengi ve ince tasarım detaylarıyla beğenimizi kazandı. Bu tuş ile hem menüler arasında gezintiler yapabilir hem de uygulama logolarını büyültüp küçültebilirsiniz. Alt kısımdaki tuş ise, bir kısayol görevi görüyor ve buraya favori uygulama ya da spor modunuzu atayabiliyorsunuz.

1.82 inç değerdeki ekran, detayları takip edebilmek için ideal

Eski nesil pek çok saat, detayların takibi noktasında zaman zaman yetersiz kalabiliyordu. Bunda hem ekranın boyutunun hem de tasarlanan arayüzün payı vardı tabii. Watch Fit 3’ün 1.82 inçlik ekranı hem büyük hem de 1500 nit parlaklık değeri sayesinde dış mekân kullanımlarında da yeterli belirginliği sunabiliyor. 60Hz yenileme hızı sayesinde, menüler arasında akıcı bir şekilde gezintiye çıkabilirsiniz. Bu noktada bir diğer önemli detay ise, yenilenmiş arayüz. Böylelikle yazılı detayları daha rahat takip edebiliyorsunuz. Hem artık telefona ihtiyaç duymadan daha çok detayı saat ekranı üzerinden görebilme şansınız da var.

Sunulan saat yüzleri de gerçekten keyifli. Özellikle hareketli yüz emojilerinden oluşan paketi çok beğendik. Günün farklı zamanlarında, farklı emojiler karşınıza çıkabiliyor. Kiminde keyifli, kiminde çalışan, kiminde ise artık yorumluş ifadelerle karşılaşabilir ve o an, “İşte bu benim şu anki halim.” diye düşünebilirsiniz.

Huawei Watch Fit 3 akıllı saat incelemesi

Huawei Sağlık uygulamasının güncel sürümünü kullanmak önemli

Ürünümüz hem Android hem de iOS cihazlarla uyumlu çalışıyor. Tabii her şeyden önce, güncel Huawei Sağlık uygulamasını indirmeli ve profilinizi aktifleştirmelisiniz. Bu uygulamanın güncel sürümü için Huawei AppGallery’ye gitmeniz gerektiğini de önemle hatırlatalım.

Saatimizde günde kaç atım attığımız, kaç kalori yaktığımız, hangi egzersizleri yaptığımız, ne kadar uyuduğumuz ve stres durumumuz gibi bilgileri takip edebiliyoruz. Ama bu konular ve dahası için çok daha detaylı bilgileri telefondaki Sağlık uygulamasına giderek görebiliyoruz. Ayrıca, uygulama üzerinden bildirim tercihleri, saat arayüzleri ve daha pek çok özelleştirmeyi de yapma şansımız var.

Huawei Watch Fit 3, 100’den fazla spor moduna sahip

Açık alanda yürüyüş, koşu, bisiklet, yüzme, kürek çekme, basketbol, futbol, boks, pilates, yoga ve göbek dansı dahil aklınıza gelebilecek pek çok farklı spor modu mevcut. Bazı egzersizleri yapmadan önce size görsel animasyonlu rehberlik detayı da eşlik ediyor. Bir diğer sevindirici detay ise, bu kez egzersizler hakkında Türkçe sesli komutlara da yer verilmiş olması.

“Peki otomatik egzersiz algılama modu var mı?” diye soruyorsanız, evet, var. Yürüyüş, koşu, eliptik bisiklet ve kürek egzersizlerini saatimiz otomatik olarak algılıyor ve veri takibine başlıyor.

Huawei Watch Fit 3 akıllı saat incelemesi

Huawei TruSeen 5.5 ile daha iyi kalp ritmi takibi, TruSleep 4.0 ile daha iyi uyku takibi

Ürünümüzde Huawei’nin gelişmiş TruSeen ve TruSeep 4.0 teknolojileri mevcut. Bu sayede kalp ritmi takibinde daha hızlı ve daha doğru sonuçlarla karşılaşabilir, uyku kalitenizi takip edebilirsiniz? Ne kadar uyudunuz, bunun ne kadarı derin uyku, uyku esnasında olumsuz bir durum yaşandı mı, tüm bunları detaylıca inceleyebiliyorsunuz. Tabii saatin döngü izleme özelliğinin de olduğunu söylemeliyiz.

Telefon biraz uzağınızdaysa endişe etmeyin, saat üzerinden de konuşabilirsiniz

Saatin üzerinde mikrofon ve hoparlör yer alıyor. Yani isterseniz müzik açabilir, isterseniz de telefonunuza gelen aramaları cevaplayarak saat üzerinden konuşabilirsiniz. Bu, özellikle evde uzanmış dinleniyorken gelen aramaları kolaylıkla yönetebilmeniz adına önemli. Ses kalitesinin de sessiz iç mekânlarda iyi olduğunu söylemeliyiz.

Tabii konu bir akıllı telefon olduğunda, gün içinde yalnızca aramalar değil, aynı zamanda çeşitli uygulamalardan bildirimler de alabilirsiniz. Bu bildirimleri de saatiniz üzerinden takip edebiliyor, okuyabiliyorsunuz. Uygulama logoları ve emojiler de görünüyor.

Huawei Watch Fit 3 akıllı saat incelemesi

10 dakikalık şarj ile tüm gün kullanabilirsiniz

Huawei akıllı saati sadece 10 dakika şarj ederek tüm gün kullanabilirsiniz. Bu, o an acelesi olan ve kısa sürede ev ya da ofisten çıkmak zorunda olanlar için güzel bir detay. Öte yandan, saati tek şarj ile normal kullanımda 10 güne kadar, yoğun kullanımda da 7 güne kadar deneyimleyebilirsiniz.

Toparlamak gerekirse…

Huawei Watch Fit 3, gerçekten hafif ve kullanımı kolay bir akıllı saat. Büyük ve en ufak dokunuşlara dahi hızlı cevaplar verebilen bir ekranı var. Yenilenmiş arayüzü gayet güzel. Değiştirilebilir kayış seçeneklerinin olması da o günkü giyim tarzınıza göre hareket özgürlüğü sunuyor. Pil ömrü de tatmin edici. Egzersiz modları tarafındaki zenginlik haliyle tatmin edici ama özellikle çoğu kullanıcının kalp ritm takibi, kalori takibi ve uyku takibi tarafına ilgi göstereceğini düşünüyoruz.

Eğer Apple Watch’a alternatif bir akıllı saat arıyorsanız, Huawei Watch Fit 3 akıllı saati göz önünde bulundurabilirsiniz.

Samsung Galaxy S24 inceleme: Tek elde kullanıma uygun amiral gemisi!