iPhone 16 Pro bu yılın beğenilen kamera özelliğini koruyacak

iPhone 16 pro

Apple, bu yıl sadece iPhone 15 Pro Max’te kullandığı tetaprism kamerayı, önümüzdeki yıl iPhone 16 Pro’da da kullanmayı planlıyor.

Bildiğiniz gibi Apple, heyecanla beklenen yeni akıllı telefonlarını geçtiğimiz hafta düzenlediği özel etkinlikte resmi olarak tanıttı. 12 Eylül’de resmi olarak tanıtılan iPhone 15 modelleri, kısa süre önce önsiparişe açıldı. Yeni iPhonelar henüz önsipariş aşamasında olsa da Apple daha şimdiden bir sonraki yılın iPhone’ları için hazırlıklara başlamış durumda. Bu yüzden iPhone 16 serisine dair ilk söylentiler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Apple cephesinden gelen son bilgiler ise iPhone 16 Pro’nun kamerasına dair ilk detayları ortaya çıkarıyor.

Apple, bu yıla kadar iPhone Pro ile Pro Max modelleri arasındaki farkları ekran boyutu ve batarya ile sınırlı tutuyordu. Ancak bu yıl Pro ile Pro Max arasındaki farklar kamera tarafına da sıçradı. iPhone 15 Pro Max, Apple’ın “tetaprism” lens olarak tanımladığı 5x zoom özellikli periskop kamerayı kullanan tek model olarak ön plana çıktı. iPhone 15 Pro’da ise daha mütevazı 3x’lik periskop kamera ile piyasaya sürüldü. Ancak gelen son haberlere göre, iPhone 16 Pro da Pro Max modeli gibi bu tetaprism lense sahip olacak.

iPhone 15 Pro Max

Apple ile ilgili paylaşımlarıyla tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan bilgilere göre, bu yıl sadece iPhone 15 Pro Max’te olan bu tetaprism lens, önümüzdeki yıl hem iPhone 16 Pro’da hem de iPhone 16 Pro Max’te yer alacak. Bu söylentinin başka kaynaklar tarafından da destekleniyor olması doğru çıkma ihtimalini epey kuvvetlendiriyor. Elbette iPhone 16 serisinin çıkışına daha bir yıl olduğu için aradan geçen sürede Apple’ın planları değişebilir. Ancak en azından şu an için Amerikalı teknoloji devinin planları bu yönde görünüyor.

iPhone 15 Pro Max stok problemleri yaşayabilir