TikTok yapay zeka üretimi içerikleri etiketleyecek

SosyaSosyal medya anksiyete ve depresyon yapıyorl medyada çocukları

Kullanıcılarına yapay zeka destekli özellikler sunan TikTok, yapay zeka üretimi içeriklerin ayırt edilebilmesi için bu içerikleri etiketleyecek.

Şu anda genel kullanıcı kitlesine sunulan yapay zeka teknolojileri iki koldan ilerliyor. Bir tarafta ChatGPT ve Google Bard gibi gelişmiş dil modelleri kullanıcı komutlarından yola çıkarak pek çok farklı komutu yerine getiriyor. Diğer tarafta ise Midjourney ve Stable Diffusion gibi programlar, yazılı komutlardan yola çıkarak son derece ilgi çekici görseller ve hatta videolar ortaya çıkarıyor. Yapay zeka programları kullanılarak üretilen bu görsel materyaller, son dönemde sosyal medya paylaşımlarında da sık sık karşımıza çıkıyor. Hatta tamamen yapay zeka ile yaratılmış influencerlar bile ortaya çıkmış durumda.

Ancak bu içeriklerin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu yapay zeka üretimlerinin organik içeriklerden ayırt edilmesini sağlayacak yöntemlere de ihtiyaç ortaya çıkmış durumda. Nitekim başta Google olmak üzere pek çok bu konuda kullanıcıları aydınlatacak metotlar üzerinde çalışıyor. Gelen son haberler TikTok’un da benzer bir yöntem üzerinde çalıştığını ve çok yakında bu özelliği kullanıcılara da sunacağını gösteriyor.

Instagram, TikTok benzeri akışı test ediyor!

TikTok, içerik üreticilerinin yapay zeka ile ürettikleri ya da zenginleştirdikleri içerikleri bu şekilde etiketlemeleri için yeni bir araç geliştirdi. Böylece kullanıcılar, TikTok’un kısa süre önce kendilerine sunduğu yapay zeka özelliklerini kullanarak yarattıkları içerikleri, bunu açıkça belirtecek şekilde etiketleyebilecekler. Öte yandan şirket kendisi de bu tarz içerikleri tespit edip otomatik olarak yapay zeka üretimi olarak etiketleyecek bir metot üzerinde çalışıyor. Yani kullanıcılar kendileri içeriklerini etiketlemese bile şirket devreye girerek izleyicileri aydınlatmak adına böyle bir etiket ekleyebilir. Şirket böylece bilgi kirliliği yarattığı yönünde ortaya çıkabilecek suçlamaların önünü kesmek istiyor.

iPhone 15 Pro Max stok problemleri yaşayabilir