iPhone 15 yeni bir kamera sensorune sahip olacak

iPhone 15

Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, yaklaşmakta olan iPhone 15 serisi, iPhone 14 ailesinin mevcut 12MP çözünürlüklü sensor yerine 48MPlik yeni nesil bir ana sensöre sahip olacak.

Bu gelişmenin en önemli özelliği, Sony’nin çığır açan yeni görüntü sensörü teknolojisinin bu ürünlerde kullanılıyor olması. Ayrıca yeni sensör, iPhone 15 Pro serisinde kullanılan sensorden daha iyi olduğu söyleniyor.

Sony’nin bu yeni sensoru iPhone 15 ve iPhone 15 Plus ürünlerde yer alacak. Bunun en büyük avantajı ise, bu ürünlerin fotoğrafçılık becerilerini fazlasıyla gelişecek olması.

iPhone 15

Bu teknoloji daha iyi ışık yakalama ve daha yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlayarak akıllı telefon kullanıcıları için daha iyi görüntü kalitesi vaat ediyor.

Bu yeni sensorün üretimi daha zor olması ve tasarımdan dolayı iPhone15 ailesinde de bazı üretim zorlukları yaşanması piyasada az da olsa bir endişe yarattı.   Ancak Kuo’nun kapsamlı raporu, Sony’nin üst düzey CIS (CMOS Görüntü Sensörü) kapasitesine yönelik talebin devam ettiği özellikle vurgulandı. Yani  iPhone15 serisi bu sensor ile önemli bir güç kazanacak. Hatta, Apple’ın iddialı yol haritasına bakıldığında iPhone 16 Pro modellerini de Sony’nin bu yeni sensoru kullanacağı görülüyor.

Apple iPhone15 serisini piyasaya sürmeye hazırlanırken, diğer akıllı telefon üreticileri de yenilikçi kamera teknolojilerini araştırmaya başladılar.  Örneğin Vivo, Sony Lytia LYT800 sensörünü yakında çıkacak olan X100 serisine dahil etmeyi planlıyor ve geleneksel bir tasarıma sahip 1 inçlik bir sensörle kıyasla daha iyi bir performans sunmayı hedefliyor.

Önümüzdeki dönemde, iPhone 15 serisi içinde yalnızca iPhone15 Pro Max’in periskop kameraya sahip olacak.

OnePlus Open için yeni bilgiler geldi