Akıllı saatler hastalıkları iyileştirebilir!

Akıllı saatler hastalıkları iyileştirebilir!

Tıpta devrim yaratabilecek bir işlem gerçekleştirildi. Akıllı saatler ile insan genleri elektrik ile kontrol edilebilir. İşte tüm detaylar.

İsviçre’deki ETH Zürich’ten yapılan yeni araştırmaya göre, gelecekte akıllı saatler sağlığımızı doğrudan iyileştirebilir. İsviçreli bilim insanları tarafından tasarlanan deneysel teknoloji, özel olarak tasarlanmış insan pankreas dokularına sahip test farelerinde insülin üretimini tetiklemek için küçük elektrik darbeleri kullandı. Bu işlem ile hedef genleri harekete geçirmek için ufak dokunuşlar sağlandı. Araştırmacılar yayınladıkları makalede, “Giyilebilir akıllı saatler, kişiselleştirilmiş tıbbi müdahaleler için bireylerin sağlık verilerinin elde edilmesinde hızla genişleyen bir rol oynuyor. Ancak, giyilebilir cihazlar, doğrudan bir elektrogenetik arayüzün olmaması nedeniyle gen tabanlı tedavileri henüz doğrudan programlayamıyor. Burada eksik halkayı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Akıllı saatler hastalıkları iyileştirebilir!

Örneğin, insülin üretimini doğrudan teşvik etmek diyabetli birine yardımcı olabilir. Bu çalışmada, insan pankreas hücreleri, tip 1 diyabetli farelere implante edildi ve daha sonra akupunktur iğnelerinden doğrudan akım kullanılarak uyarıldı. Doğru akım (DC) ile çalıştırılan regülasyon teknolojisi kısaca DART olarak biliniyor. Çalışmanın arkasındaki ekip insanlar için oldukça önemli bir keşif yaptıklarını söyledi.

Elektrik, uygun şekilde yönetildiğinde, kimyadaki değişime yanıt vermek üzere tasarlanmış hücreleri etkinleştiren bir süreci başlatabilen, toksik olmayan seviyelerde reaktif oksijen türleri, enerjik moleküller üretiyor. Hücrenin DNA’sının epigenetik ‘açma/kapama anahtarı’ molekülleriyle oynayarak nasıl düzenlendiğini değiştirmek, genetikten etkilenen çeşitli koşullara potansiyel olarak yardımcı olabilir.

Bitcoin marjinli ters sürekli swapı olan XBTETH’i başlatıyor