iPhone 15 Pro’larda 35W şarj desteği olacak

appledan iphone 14 kullanicilarina usb c mujdesi

iPhone 15 serisinin tanıtılmasına fazla vakit kalmadı. Apple’ın etkinliği yaklaşırken dedikodular da arka arka gelmeye devam ediyor. Yeni bir söylentiye göre iPhone 15 Pro’larda 35W şarj desteği yer alacak. İşte detaylar…

9to5Mac’in sektör kaynaklarından öğrendiğine göre iPhone 15’ler 35W’a kadar yüksek şarj hızına sahip olacak. Tabii ki burada Apple’ın standart ve Pro modelleri arasındaki farkı açma stratejisi de devreye giriyor. Çünkü iddia edilene göre 35W şarj desteği sadece iPhone 15 Pro‘larla sınırlı olabilir. Standart modeller ise daha düşük şarj desteğiyle satışa sunulabilir. Mevcut iPhone 14’ler maksimum 27W civarında şarj olurken, Pro modelleri ise biraz daha hızlı şarj oluyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo bu sene başında paylaştığı öngörü raporunda iPhone 15 serisinin USB-C’ye geçiş nedeniyle daha yüksek şarj hızına sahip olabileceğini söylemişti. Kuo’nun haricinde farklı bir raporda da hızlı şarj gündeme getirilmişti.

iphone 15 pro

Bu sene çıkacak olan iPhone serisinde Dynamic Island standart olarak yer alacak. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Yeni iPhone’ların fiyatlarının yüksek olması bekleniyor. İngiliz bankası Barclays analisti Tim Long’a göre iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro’dan 100 dolar daha pahalı olacak. Yeni Pro Max ise iPhone 14 Pro Max’ten 100 ile 200 dolar daha yüksek fiyat etiketine sahip olacak. Standart modellerin fiyatlarında değişiklik olmayacak.

Kripto paralar düşüşte