Diablo 4, Blizzard’ın para basma makinesine dönüşecek

123 16

Diablo 4 son güncellemeler ve bonus XP haftasıyla olumsuz olan havayı tersine çevirmeyi başarmıştı. Oyuna yıllık ek paketler geleceği açıklandı. Böylece oyunun hikayesi de kaldığı yerden devam edecek. Fakat bazı oyuncular genişleme paketlerinin Diablo 4’ü para basma makinesine dönüştüreceğini ve Blizzard’ın kaliteli içerikten uzaklaşacağını düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Blizzard’dan Rod Fergusson yaptığı açıklamada, Diablo 4‘ün uzun ömürlü oyun olduğunu, yıllık 4 sezon dışında genişleme paketlerinin olacağını söyledi. Diablo 4’ün hikayesinde neler olacağını bu ek paketler sayesinde göreceğiz. Söylentilere göre ek paketleri ve savaş biletlerinin (Battle Pass) fiyatı 40 ya da 60 dolar olacak. Oyuncular bu duruma isyan etti.

Reddit’te bu konu tartışılıyor. Fearlessmojo nickli kullanıcı Diablo 4 Subreddit’inde, “Oyun daha çıkalı bir yıl bile olmadı ve şimdiden ücretli yıllık ek paketlerden mi bahsediyorlar? Halen düzeltilmesi gereken çok şey var. Oyunun bir yılı dolmamış, ayrıca savaş bileti satılıyor (15 dolar) ve ek paket olacağını söylüyorlar” yorumunda bulundu.

diablo 4

Başka bir kullanıcı ise Destiny gibi oyunların piyasayı etkilediğini ve Blizzard’ın da bu durumu kendi lehine kullanmak istediğini söyledi. Diablo koleksiyonuna sahip olan bir oyuncu da, “Sıkı Diablo hayranıyım. Koleksiyonum var. Serinin benim gibi birçok fanı bulunuyor. Fakat insanların artık Diablo 4’ü savunması anlamsız. Hayatım boyunca bu harika serinin fanı oldum, ancak 4. oyun tamamen utanç kaynağı. Immortal’dan pek de bir farkı yok. Senaryo sona erdikten sonra inanılmaz derecede sıkıcı. 1 – 50 seviye arasında hikaye ve oyunun dünyasını keşfetmek eğlenceliydi. Sonrasında Diablo bağımlılığınız bile olsa oyuna devam edemiyorsunuz” dedi.

Bazı kullanıcılar önceki oyunlarda ek paketlerin ücretli olduğunu, ancak Blizzard’ın içeriği ücretsiz olarak zenginleştirip, oyunları uzun ömürlü hale getirdiğini belirtti. Mesela bir kullanıcı, “Diablo 2 çıkalı 20 yılı geçti. Ek paketi ve gelen güncellemelerle içeriği zengin tutuldu. Diablo 3’te de böyle. Fakat 4. oyunda yapılmak istenen daha farklı” dedi. Blizzard’ın neler yapacağını ve oyunculardan gelen geri dönüşleri nasıl değerlendireceğini ise ilerleyen aylarda göreceğiz.

Football Manager 2023, Prime Gaming’de ücretsiz oldu