iPhone 15 Pro modeli hakkında yeni sızıntılar var!

Apple iPhone 15

Apple kullanıcılarının merak içerisinde bekledikleri yeni iPhone serisine dair bilgiler gelmeye devam ediyor.

iPhone 15 Pro modeli hakkında yeni sızıntılar var! 2023 yılının iPhone 15 serisi yaklaşık üç ay sonra tanıtılacak. Eylül ayı farkına varmadan kapımızda olacak ve yeni iPhone 15 serisi ile tanışacağız. Ancak o zamana dek, duyum hesaplarından bir dizi özellik duyumunu duymaya devam edeceğiz. En son duyum tweeti, Revegnus (@Tech-Reve) tarafından paylaşıldı ve bu tweete göre, iPhone 15 Pro Max modelinde, Apple’a Samsung tarafından sağlanan aynı M12 OLED panelinin kullanılacağı belirtiliyor.

iphone 15

Dolayısıyla, panel konusunda büyük bir değişiklik beklemeyin. Geçen ay Kore’den gelen bir duyum, Apple’ın bu yıl tüm iPhone 15 serisinde M12 OLED panelleri kullanacağını iddia etmişti. Bu durum, genellikle Pro olmayan modellere yönelen kullanıcılar için güzel bir gelişme olacak. Duyum kaynağı ayrıca, iPhone 14 Pro Max modelinde kullanılan 48MP’lik Sony IMX803 sensörünün, iPhone 15 Pro Max‘te de bulunacağını belirtiyor.

Ocak ayında ortaya çıkan başka bir duyum, aynı 48MP’lik sensörün iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde de kullanılacağını iddia ediyor. Elbette, standart modeller halen bir telefoto kamera olmadan devam edecek ve iPhone 15 Pro Max‘in mevcut 3x optik zoomunu 5x-6x aralığına çıkaran bir periskop lensi olacağı bekleniyor.

Şarj girişi bulunmayan iPhone

iPhone 15 Pro modeli hakkında yeni sızıntılar var!

Revegnus’un tweetine göre, iPhone 15 Pro Max (ve tabii ki iPhone 15 Pro da), TSMC’nin 3nm üretim süreci ile üretilen A17 Bionic yonga setiyle donatılacak. A16 Bionic yonga seti 16 milyar transistör barındırırken (bu, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ı çalıştıracak), A17 Bionic’de yaklaşık 18 milyar ila 20 milyar transistör görebiliriz.

Son olarak, tweette iPhone 15 Pro Max modelinin, 6GB olan iPhone 14 Pro Max modeline göre 8GB LPDDR5 RAM’e sahip olacağı belirtiliyor. Aslında, dört iPhone 14 modeli de 6GB RAM ile donatılmış olmasına rağmen, Pro olmayan modeller LPDDR4 kullanırken, Pro modelleri daha hızlı olan LPDDR5 versiyonunu kullanıyor.

Apple iPhone 15

Daha önceki duyumlar, 2023 iPhone modellerinin tamamının Dinamik Adalar şekil değiştiren, çoklu görev bildirim sistemine sahip olacağını ve Pro birimlerin titanyum gövdeye sahip olacağını belirtmişti. Apple, son birkaç yılda telefonların fiyatlarını sabit tuttuktan sonra, bu yıl fiyatları artırabilir. iPhone 15 Pro modeli hakkında yeni sızıntılar var!

ChatGPT’ye Bing desteği geliyor