ChatGPT’ye Bing desteği geliyor

chatgpt

ChatGPT daha da güçleniyor. Bing arama motorunun entegre edilmesiyle birlikte yapay zeka güncel bilgilere çok daha hızlı erişim sağlayacak.

İnternet kullanıcılarının yapay zeka programlarına gösterdiği yoğun ilgi, teknoloji dünyasının çehresini değiştirmeye devam ediyor. Öyle ki bugün neredeyse tüm teknoloji şirketleri bu trendin ucundan bir şekilde tutabilmek için gelecek planlarında değişiklik yapıyor. Diğer şirketler bu alana adım atmak için hamleler yaparken, tüm bu çılgınlığı başlatan şirket olan OpenAI ise rakipleriyle arasını daha da açmanın yollarını arıyor. Bunun için de ChatGPT’yi daha da geliştirmeye devam ediyor.

Bildiğiniz gibi ChatGPT popülerlik kazandıktan sonra yaşanan en önemli değişimlerden biri, bu yapay zeka programının Bing arama motoruna entegre edilmesi olmuştu. Bu sayede Microsoft’un arama motoru, yıllar sonra Google’a ciddi bir rakip haline geldi. Bunu da Microsoft zamanında OpenAI’a yaptığı yatırım sağladı. Bu yatırımın karşılığını fazlasıyla alan Microsoft, şimdi OpenAI ile olan ortaklığını daha da derinleştiriyor.

Microsoft yeni nesil Bing'i, ChatGPT'den "çok daha güçlü"

Nasıl ki ChatGPT Bing arama motorunu daha güçlü ve daha popüler hale getirdiyse şimdi de aynısı tersten yaşanıyor. Çünkü bu kez de ChatGPT’ye Bing arama motoru entegre edilecek. OpenAI’ın yapay zeka programı bundan sonra sadece kendi modeline bel bağlamayacak; bunun yanı sıra Bing arama motorunun veri tabanını da kullanacak ve bu sayede kullanıcılara çok daha güncel sonuçlar gösterebilecek. Aynı zamanda en yeni bilgilere de erişerek konuşmalarını bu bilgiler ışığında gerçekleştirebilecek.

Bugüne kadar sadece kendi modeline ve OpenAI’ın veri tabanına bel bağlayan GPT’nin Bing entegrasyonu ile birlikte çok daha güçlü hale geleceği tahmin ediliyor. Bu da OpenAI’ın arayı açmasına yardımcı olacaktır.

Assassin’s Creed Mirage’dan beklenen fragman geldi