iPhone 15 Pro Max beklenenden çok daha pahalı olacak

iphone 15 pro

Apple’ın merakla beklenen iPhone 15 Pro Max’in selefi iPhone 14 Pro Max’e kıyasla daha yüksek bir fiyat etiketi ile gelmesi bekleniyor .

Gelen raporlara yakında çıkacak olan iPhone 15 Pro MAx, iPhone 14 Pro Max için mevcut başlangıç ​​fiyatı olan 1.099 doların üzerinde bir fiyatile piyasaya çıkacak. Fiyat artışının kesin nedenleri belirtilmemekle birlikte, sektör uzmanları iPhone 15 Pro Max’in gelişmiş özelliklerinin katkıda bulunan faktörler olabileceğini düşünüyor. Özellikle, cihazın, iPhone 14 Pro Max’te bulunan 3x yakınlaştırma özelliğine göre önemli bir gelişme olan bir periskop lense sahip olduğu söyleniyor . Bu periskop lens, kullanıcıların 5x ila 6x optik yakınlaştırmanın keyfini çıkarmasını sağlayarak daha çok yönlü ve yüksek kaliteli fotoğraf çekilmesine olanak sağlayacak.

iPhone 15 Pro Max

Bir periskop mercek sistemi tipik olarak görüntüyü yakalayan bir birincil merceği ve ardından ışığı görüntü sensörüne yönlendiren ikincil bir merceğe 90 derece yansıtan açılı bir ayna veya prizmayı içerir. Bu düzenleme, görüntü sensörünün ve ikincil merceğin yanlamasına konumlandırılması nedeniyle akıllı telefonun içinde ek alan gerektirir ve bu da daha yüksek maliyete katkıda bulunabilir.

Raporlara göre iPhone 15 serisinin, Apple’ın tipik yayın planına uygun olarak Ağustos ayında seri üretime başlaması bekleniyor. Bu da iPhone 15 serisinin Eylül ayında resmi olarak duyurulabileceğini gösteriyor. Pu ayrıca, Apple’ın 2023’ün ikinci yarısında yaklaşık 84 milyon adet iPhone 15 serisi üreteceğini tahmin ediyor ve Pro modellerinin lansmanlarını takip eden ilk aylarda en çok aranan cihazlar olması bekleniyor.

iPhone 15 serisini çevreleyen söylentiler, iPhone Pro Max varyantı da dahil olmak üzere dört modelin de bir USB-C bağlantı noktasına , Dynamic Island’a ve biraz daha kavisli bir çerçeveye sahip olacağını gösteriyor . Ek olarak, Pro modellerinin 12 ek özellik ve iyileştirme sunması bekleniyor.

Honor Pad X9, altı hoparlörlü ses sistemi ile piyasaya sürüldü