Sony, iPhone 15 Pro sayesinde rakiplerine çalım attı

iphone 15

Yeni bir güne her zamanki gibi yeni bir iPhone 15 dedikodusuyla başlıyoruz. Bu söylentiler bitmek bilmiyor. Taze bir analist raporuna göre Sony, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde söz sahibi tedarikçilerden biri olacak. Japon teknoloji devinin rakiplerini oyun dışı bıraktığı söyleniyor. Şu iddiayı masaya yatıralım ve Pro ailesinin potansiyel özelliği nedir ne değildir, tam olarak öğrenelim.

Son gelişmelere göre iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde daha gelişmiş LiDAR tarayıcı olacak. Bu tarayıcının bileşenlerinin çoğunu da Sony tedarik edecek. Barclays analistleri, Blayne Curtis ve Tom O’Malley yeni öngörü raporunda, Sony’nin adını vurguladılar. Raporda Sony’nin LiDAR bileşenleri için önemli bir iki rakibini de oyun dışı bıraktığı not düşülmüş.

Apple hakkında sağlam öngörülerde bulunan ünlü analist Ming-Chi Kuo da geçtiğimiz ay benzer bir açıklama yapmıştı. Kuo, Sony’nin LiDAR tarayıcısının tek tedarikçisi olacağını ifade etmişti. Şu anda LiDAR bileşenlerinden Lumentum ve WIN Semiconductors sorumlu. Fakat Sony’nin çözümü, güç verimliliği ve daha iyi performans sağlıyor. Bu durumda, Apple’ın Japon üreticiyle anlaşması şaşırtıcı değil.

iphone 15

Bu sene tüm iPhone’larda Dynamic Island ve USB-C’nin standart olması bekleniyor. Şimdiye kadar çıkan birkaç sızıntıda USB-C portu onaylanmıştı, fakat USB-C’nin olmayacağına dair iddialar da var. Bazı kaynaklar bu yeniliğin iPhone 16’ya bırakıldığını belirtiyor. Kısa süre önce yayınlanan bir rapora göre de ProMotion ve Hep Açık ekran (Always-On Display) özelliği 15 Pro ve Pro Max modellerine özel kalacak. Kaynaklar, bu özellikleri destekleyen LTPO panellerin üst düzey modelleri için üretileceğini belirtiyor.

WhatsApp gruplar için yeni özelliğini duyurdu