iPhone 15 dinamik ada özelliği ile fark yaratacak

iPhone fiyatlarında artış

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleriyle karşımıza çıkan Dinamik Ada özelliği, iPhone 15 ile birlikte başka bir boyuta taşınabilir.

iPhone 15 dinamik ada özelliği ile fark yaratacak. TF International’dan Ming-Chi Kuo Apple’ın iPhone 15 serisi için Dynamic Island’a bir değişiklik yapacağını söylüyor. Ancak, Kuo’nun tweet’ine girmeden önce, şekil değiştiren çoklu görev bildirimi sisteminin bu yıl dört iPhone modelinde de olması beklendiğini; iPhone 15 cam panellerinin sızan görüntülerinin bunun böyle olduğunu gösterdiğini belirtelim.

iphone 15

Kuo, Apple’ın iPhone 15 modellerinde yakınlık sensörlerinde kullanılan yarı iletken malzeme için yeni bir tedarikçiye döndüğünü söylüyor. Yakınlık sensörü, telefon görüşmesi sırasında cihazın kulakla temas ettiğinde iPhone ekranını kapatmak için kullanılır. Bu, kulakla ekran arasındaki istenmeyen bir dokunuşu önler ve aynı anda ekrana bakamayacağınız için biraz pil ömrü tasarrufu sağlar.

iPhone 15 Ultra

iPhone 15 dinamik ada özelliği ile fark yaratacak

IQE tarafından iPhone 15 serisi için epi-wafer’lar (yukarıda bahsedilen yarı iletken malzemelerin dilimleri) sağlamasıyla birlikte Landmark’ın yerini alarak, Apple, iPhone 14 Pro serisinde kullanılan 1380nm yakınlık sensörlerinin yerine Finisar’ın 940nm dalga boyu yakınlık sensörlerini kullanacak. Sonuç olarak, Kuo’ya göre, yakınlık sensörü, Dynamic Island’ın dışından hareket edecek ve önümüzdeki 2023 iPhone modelleri için Dynamic Island içinde entegre edilecek.

iphone 15

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Ultra, Eylül ayının başlarında Apple tarafından tanıtılacak. Yeni modellerden birini satın alanlar, yakınlık sensörü ve Dynamic Island’ın nasıl çalıştığı konusunda herhangi bir fark görmeyebilir, ancak arka tarafta işler çok daha gelişmiş bir hal alacak.

Twitter mavi tik para ödeyenlere özel oluyor