iPhone 14 üretecek fabrikalar karantina yüzünden kapatıldı

iPhone 14 hayal kırıklığı

Apple için iPhone 14 üretecek şirketlerin başında gelen Foxconn, Çin’deki yeni karantina uygulamaları yüzünden iPhone üreten fabrikalarından birini kapatmak zorunda kaldı.

Bildiğiniz gibi Apple her yıl olduğu gibi bu yıl da eylül ayında yeni iPhone modellerini satışa sunacak. Şu ana kadar gelen bilgiler sayesinde Apple’ın bu yıl dört farklı iPhone modeli piyasaya süreceğini biliyoruz. Standart iPhone 14’ün yanı sıra 14 Pro, 14 Max ve 14 Pro Max de satışa sunulacak.

Analistler tarafından son haftalarda yayınlanan raporlar, yeni iPhone’a talebin iPhone 13’ten daha yüksek olacağını gösteriyor. Bu yüzden Apple çıkış aşamasında stok sorunu yaşamak istemiyor. Ancak son dönemde tüm dünyada bir stok ve tedarik sıkıntısı yaşanıyor olması Apple’ı korkutuyor. Çin’de yaşanan son gelişmeler ise Apple’ın bu korkularını haklı çıkaracak cinsten.

iPhone 14 Pro Max

Şu sıralar tüm dünyada koronavirüs vakalarında yeniden artış yaşanıyor. Yaşanan bu artışın önüne geçmek isteyen devletler de son çare olarak karantina kurallarını yeniden yürürlüğe koyuyor. Bu ülkelerden biri de Apple’ın iPhone parçalarının önemli bir bölümünü ürettirdiği şirketlerin bulunduğu Çin.

Apple’ın Çin’de en büyük üretim ortağı olan Foxconn, Çin hükumeti tarafından yürürlüğe koyulan yeni karantina kuralları nedeniyle iPhone parçaları ürettiği bir fabrikasını kapatmak zorunda kaldı. Karantina kapsamının genişlemesi halinde iPhone üreten diğer fabrikaların da kapatılmak zorunda kalabileceği konuşuluyor.

Çin’deki iPhone üreticilerinin karantina yüzünden fabrikalarını kapatmak zorunda kalmaları, Apple’ın tüm çabalarına rağmen iPhone 14’ün çıkışı sırasında stok sıkıntısı yaşayabileceğini gösteriyor ki bu da satışları kötü etkileyecektir. Elbette bu durum karantinanın ne kadar uzun süreceğine ve kaç tane fabrikayı etkileyeceğine bağlı. Bu yüzden Apple şu anda Çin’deki durumu yakın takip ediyor. Çin’de yaşanan bu karantina uygulamalarının iPhone 14’ün çıkışını nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek, fakat şu an için Apple’ın korktuğu tehlike gerçeğe dönüşüyor gibi duruyor.

Google yeni programlama dilinin C++’ı gölgede bırakacağına inanıyor