iPhone 14 Pro ile 14 arasındaki en büyük fark!

iPhone 14 Pro

Apple’ın merakla beklenen yeni akıllı telefon serisi iPhone 14 için oldukça ilginç iddialar ortaya atıldı.

iPhone 14 Pro ile 14 arasındaki en büyük fark! Teknoloji dünyasının en önemli dönemlerinden biri yaklaşıyor. Tüm dünya genelinde milyonlarca akıllı telefon kullanıcısının heyecanla beklediği yeni iPhone modeli yine muhtemelen her yıl olduğu gibi yılın son çeyreğinde tanıtılacak. Bununla birlikte iPhone 14’den gelen son bilgiler performans meraklılarının canını fazlasıyla sıkmıştı.

iPhone 14 Pro

Buna göre iPhone 14 serisinde, beklenildiği gibi 4nm sürecinde geliştirilmiş A16 Bionic yonga setleri yerine yine 5nm sürecinde geliştirilmiş A15 Bionic yonga setleri tercih edilecek. Bu da serinin beklenen performans ve verimlilik seviyesine ulaşamayacağını gösteriyor. Öte yandan teknoloji devi bu yöndeki eksikliği yeni özellikler tanıtarak unutturmak istiyor.

iPhone 14 Pro ile 14 arasındaki en büyük fark!

iPhone 14 Pro

Bugün sızdırılan son bilgilere göre, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde LTPO AMOLED ekran bulunacak. Bunun anlamı ise, yeni seride Always on Display desteği sunulacak. Yani artık iPhone kullanıcıları telefonları kapalı ve ekran tamamen karanlıkken bildirim, saat ve tarih gibi bilgileri görebilecekler.

Ancak Always on Display konusunda bir iyi bir de kötü haberimiz var. Önce kötü haberden başlayacak olursak, bu özellik serinin sadece Pro modellerinde bulunacak. Yani standart iPhone 14’de bu özelliği göremeyeceğiz.

iPhone 14 Pro

Bununla birlikte gelecek en yeni sürüm olması beklenen iOS 16 sayesinde Always on Display özelliğinin iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modelleri için de kullanıma sunulabileceği konuşuluyor. Tabi bu konular hakkında daha net bilgilere ulaşmak için biraz daha beklememiz gerekecek.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş bekleniyor: İnsanlık için büyük adım