iPhone 14’ün OLED ekranını BOE üretecek

iphone 15

Apple, iPhone 14’te kullanacağı OLED ekranın üretimi için bir kez daha BOE şirketi ile anlaştı.

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone modellerini eylül ayında kullanıcılarla buluşturacak. iPhone 14, 14 Pro, 14 Max ve 14 Max Pro olmak üzere dört yeni iPhone modeli satışa çıkarmayı planlayan Apple, bu yeni telefonlarının çıkışa hazır olması için daha şimdiden üretim çalışmalarına başlamış durumda. Telefonları vaktinde yetiştirmek için sıkı bir çalışma yürüten Amerikalı teknoloji devi, yeni telefonlarında kullanacağı OLED ekranların üretimini bir kez daha BOE’ye teslim ediyor.

iPhone 14 Max

Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce gelen haberlerde, iPhone 14 modelleri için ekran üretecek şirketler arasında BOE’nin olmayabileceğini göstermişti. Ancak Çin’den gelen son bilgiler, Apple’ın bir kez daha ekran konusunda BOE’ye bel bağladığını gösteriyor. Çinli teknoloji şirketi BOE, bu hafta Apple’ın yeni telefonlarında kullanacağı OLED ekranları için gerekli sertifikaları almaya başladı.

BOE, yeni iPhone’larda kullanılacak olan OLED ekranların seri üretimine bu ay bitmeden başlamış olacak. Bu OLED panellerin Apple’a teslimatı ise eylül ayında, yani telefonların resmi olarak tanıtılacağı dönemde olacak.

BOE’nin iPhone 13’te kullanılan ekranlarda Apple’ın izni olmadan bazı ufak değişikler yaptığı ortaya çıkmış, bu yüzden Apple ile BOE’nin arası açılmıştı. iPhone 14’ün ekranını Samsung’un üreteceği haberleri de bu yüzden ortaya çıktı. Ancak görünen o ki BOE bir şekilde Apple yönetimini yeniden işbirliği yapmaya ikna etmiş.

Elbette iPhone 14 serisi için ekran üreten tek şirket BOE olmayacak. BOE’nin yaklaşık beş milyon OLED ekran üretmesi bekleniyor. Öte yandan Samsung’un yaklaşık 60 milyon, LG Display’in de yaklaşık 25 milyon ekran üretmesi bekleniyor.

iPhone 14 Pro ve Pro Max bugüne kadarki en pahalı iPhonelar olabilir