Apple ve Samsung Arasında Dev Anlaşma

apple satislari

Apple ve Samsung arasında dev bir anlaşmaya imza atıldı. Bu yeni anlaşma kapsamında, Apple’ın yeni iPhone modellerinde kullanacağı ekranları Samsung üretecek. Böylece Apple’ın 2017 yılında OLED ekrana geçme planı için de ilk adımlar atılmış oldu.

iPhone’u geliştirmek için arayışta olan Apple’ın çok yakında yapacağı geliştirmelerden biri ekran konusunda olacak. Amerikalı teknoloji devinin 2017 yılında çıkaracağı yeni iPhone’la birlikte OLED ekranlara geçiş yapacağı bir süredir konuşuluyordu. Şirketin 2017’de OLED ekranlara geçip geçemeyeceği merak ediliyordu. Apple’ın önümüzdeki yıl OLED ekranlara geçmek için gerekli şartları oluşturamayacağını düşünenlerin sayısı hiç de az değildi. Ancak Apple ve Samsung arasında imzalanan yeni anlaşma, Amerikalı teknoloji devinin bu konuda son derece ciddi olduğunu gösterdi.

apple-iphone-se

Güney Kore basınında çıkan yeni haberlere göre Apple ve Samsung arasında dev bir anlaşmaya imza atıldı. En az üç yıl süreceği söylenen bu yeni anlaşma kapsamında Samsung, yeni iPhone’lar için ekran üretecek. Böylece 2017 yılında çıkacak yeni iPhone ile birlikte Apple OLED ekranlara geçiş yapabilecek. Söylentilere göre Apple, Samsung’un 100 milyon ekran ünitesi hazırlaması için şirkete 2.59 milyar dolar ödeyecek. Her iki şirket de şimdilik konu hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı.