iPhone 14 modelleri hakkında bilgi gelmeye devam ediyor

q2

Apple’ın iPhone 14 serisinin dört modelinden en az biri için bir LTPS OLED ekran paneli kullanmayı planladığı bildiriliyor. Başka bir deyişle, bu model 120 Hz ekran üzerinde LTPS OLED 60 Hz panel ile birlikte gönderilecek.

Son gelen raporlara göre LG Display, Cupertino merkezli devi yeni nesil iPhone 14 serisi için gelecek yıl LTPO OLED ekranlarla tedarik etmeye başlamayı hedefliyor. Bu nedenle, markanın şu anda paneller için tek tedarikçisi olan Samsung dışında iPhone’ları için ProMotion ekranları için başka bir tedarikçisi olacak. Farkında olmayanlar için, yeni piyasaya sürülen iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max , 10 Hz ile 120 Hz arasında değişen yenileme hızına sahip ProMotion ekranlara sahip.

q4

Bu, cihazların video, oyun veya basitçe kaydırılan metin gibi farklı içerikleri tüketirken daha sorunsuz bir görüntüleme deneyimi sunmasını sağlar. Öte yandan iPhone 13 ve iPhone 13 Mini, ProMotion’ı desteklemeyen LTPS OLED ekran kullanıyor. Bu arada, Pro varyantları düşük güçlü LTPO OLED panellere sahiptir. Ayrıca, Samsung ve muhtemelen LG dışında, BOE bile en erken 2023 yılına kadar bu panellerle Apple’ın tedarik zincirine girmeyi hedefliyor.

Önceki raporlarda Apple’ın iPhone 14 için yine dört model olarak piyasaya süreceğini gösteriyordu, modellerden biri de 6.7 inc iPhone 14Max’ın bir mini varyantı olacak. Diğer modeller arasında 6.1 inç iPhone14, 6.1 inç iPhone 14Pro ve 6.7 inç iPhone 14Pro Max yer alıyor. Dolayısıyla markanın şimdilik yüksek yenileme hızı panelini üst modellerde tutmayı hedeflediğini varsayabiliriz.

Apple Watch 7 serisi hakkında ayrıntılı bilgiler geldi