Apple, OLED panelleri artık daha ucuza alacak

iphone

Apple’ın OLED ekran tedarikçisi olan Samsung’un yeni teknolojisi sayesinde Cupertino merkezli şirketin ekran maliyeti de yarı yarıya azalacak. İşte detaylar.

Kısa süre önce ülkemizde de satışa sunulan iPhone XS ve XS Max fiyatlarıyla can sıkmıştı. Apple’ın yurt dışında da 999 dolar ve 1099 dolardan satışa sunduğu XS vs XS Max’ın bu kadar pahalı olmasının temel nedeni ise sahip olduğu OLED ekran.

Daha önce ortaya çıkan XS vs XS Max’ın maliyet tablosunda da en büyük payın OLED ekrana gittiğine şahit olmuştuk. Fakat Apple’ın ekran tarafındaki tek tedarikçisi olan Samsung’un 2019 için farklı planları var.

2019 iPhone fiyatları düşebilir

Güney Koreli şirketin yeni Y-Octa OLED panel teknolojisi sayesinde Apple’ın ekran maliyeti yarı yarıya azalabilir.

Aslında Samsung, Y-Octa teknolojisine sahip ekranlarını Apple’a 2018 yılı için önermiş. Fakat Apple bu ekranların biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu düşünerek teklifi reddetmiş.

Bu ekranların kalitesini biraz daha arttıran Samsung, Cupertino merkezli şirkete 2019 için yeni bir teklif daha sunmuş. Eğer taraflar anlaşırsa önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan Apple modellerinin ekran maliyeti biraz daha düşebilir. Elbette bu durum telefonların satış fiyatlarına yansıtılır mı ya da ne derece yansıtılır işte orası cidden merak konusu.

Açık konuşmak gerekirse Apple’ın bu saatten sonra X serisi cihazlarının devamını 999 doların altına vermesi pek de olası görünmüyor. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

İşte dünyanın en ilginç iPhone XS Max’ı